Ugrás a tartalomhoz

Fél évszázados évfolyam-találkozó (videóval)

Mezőkövesd hírei

Ötvenéves évfolyam-találkozót rendeztek Mezőkövesden. Az ünnepségnek a Szent László Gimnázium és Közgazdasági Szakközépiskola adott otthont augusztus 10-én.

Az ünnepségen összesen négy, 1963-ban végzett osztály diákjai vettek részt. Az osztálytalálkozó keretében többek között Juhász Jánosné, az oktatási intézmény igazgatója köszöntötte a jelenlévőket. Az iskola vezetője beszédében kiemelte, hogy a diákok a tanulás mellett mindig kiveszik részüket a különböző közösségi feladatokból, tanulmányi versenyekből, Ezzel nemcsak napjainkban, hanem félévszázaddal ezelőtt is öregbítették az iskola és a város hírnevét.


Megkapták az Arany Matúra oklevelet

Ezt követően az osztálytalálkozó egyik fénypontja következett. A félévszázaddal ezelőtt sikeres érettségi vizsgát tett diákok átvehették az Arany Matúra okleveleket. Az oklevelek átvételét követően Kóró József egy, a gimnázium épületéről az 1920-as években készített képet adományozott az iskolának, amit Juhász Jánosné igazgató vett át az ünnepségen. Az osztálytalálkozót az intézmény tanulóinak műsora színesítette.
Ezután az öregdiákok kötetlen beszélgetés formájában idézték fel a diákkori emlékeket, valamint az érettségi óta eltelt 50 esztendő fontosabb eseményeit.

Kapcsolódó hírek