Ugrás a tartalomhoz

Lakossági rákötés a megépült szennyvízhálózatra

Mezőkövesd hírei

Városunk központi részének szennyvízcsatorna-hálózat kiépítése heteken belül befejeződik. Ennek az Európai Unió által támogatott projektnek keretében az utcai gerincvezetékek, valamint a lakossági bekötővezetékek telekhatáron belül 1 m-es beállással valósultak meg.

Mint ahogyan 2012. október 4-i XXIV. évf. 20. számunkban tájékoztattuk a tisztelt lakosságot, önkormányzatunk magára vállalja az egyes lakóépületek elkészült városi hálózatra történő rákötésének költségét, ezáltal mentesíti a lakosokat az ingatlanon belüli vezetékszakasz kiépítésének anyagi terheitől. Célunk tehát az, hogy lakókörnyezetünk természeti környezetének védelme érdekében valamennyi lakóépület szennyvízelvezetése és a városi szennyvíztisztító-telepbe juttatása ténylegesen meg legyen oldva a nehéz anyagi körülmények között élő polgáraink esetében is. Az egyes ingatlanokon belül önkormányzatunk által megépítendő vezetékszakasz hossza legfeljebb 20 méter. Az ingatlanon belüli vezetékszakasz építése magában foglalja a munkagödör kiásását, csőfektetést, munkagödör visszatemetését, esetlegesen monolit térbeton feltörését és helyreállítását legfeljebb 15 cm vastagságig. Amennyiben az ingatlanon belül hosszabb vezetékszakasz építése szükséges, a 20 méteren felüli részt a lakónak kell megépíttetnie.

Mezőkövesd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2013. július 30-i ülésén döntést hozott az ingatlanon belüli lakossági rákötővezeték kivitelezőjének kiválasztásról. Tervünk szerint az ingatlanokon belüli vezetékszakasz kiépítése 2013 szeptemberében elkezdődik, és 2013. év végéig befejeződik. Önkormányzatunk által megbízott, igazolvánnyal rendelkező munkatársaink minden egyes tulajdonost igyekeznek felkeresni az építési munkák egyeztetése végett. Kérjük, segítsék munkájukat.

Abban az esetben, ha a tulajdonos vagy megbízottja nem tartózkodik az érintett ingatlan helyszínén, személyesen, e-mailen vagy telefonon is jelezhetik észrevételüket munkaidőben a kivitelező Hídépítő Zrt. helyi irodájában, a Mezőkövesd, Gál István utca 13. sz. alatt vagy a (20) 2938-570 telefonszámon, valamint a Mezőkövesdi Közös Önkormányzati Hivatal Városfejlesztési és Városüzemeltetési Irodájának telefonszámán: (49) 511-520.

Ez év eleji rendkívüli hideg és csapadékos időjárás bizony lakókat és építőket egyaránt próbára tett. Ezúton is megköszönjük a lakosság türelmét és megértését, amit a közutakon folyó csatornafektetési munkálatok okozta kellemetlenségek elviselésében tanúsítottak. Kérjük további megértő együttműködésüket az ingatlanon belüli munkálatok kivitelezésében a városi szennyvízberuházás mielőbbi teljes körű befejezése érdekében.

Kapcsolódó hírek