Ugrás a tartalomhoz

Testületi ülés (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Rendeletek módosításáról, az önkormányzat elmúlt féléves munkájáról, valamint a Bursa Hungarica Ösztöndíjprogramhoz való csatlakozásról is döntött városunk képviselő-testülete a legutóbbi ülésen.

A grémium első napirendi pontban önkormányzati rendeletek módosításáról döntött. Elsőként a közterületeken rögzített mozgóképek használatát és a használat díjait határozták meg.
Szintén módosították az önkormányzati tulajdonban lévő önkormányzati lakások és nem lakások céljára szóló helyiségek bérletének és a lakbér mértékének megállapításáról szóló rendeletet. A korábban meghatározott 9 havi bérleti díjnak megfelelő összeg előre történő kifizetése, melyből 3 havi kaució és 6 havi a bérleti díj szerepelt, nehézséget okozott az érdeklődőknek. A módosítás értelmében a 3 havi kaució megfizetése mellett 3 havi bérleti díjat állapítottak meg a piaci alapon, pályázati úton bérbe adható ingatlanok esetében.

A városkép alakításáról és védelméről szóló önkormányzati rendeletet szintén módosították. A rendelet célja Mezőkövesd építészeti, városképi, illetve épített környezeti értékeinek védelme és igényes alakítása. Az építésügyi hatósági engedélyhez kötött építési munkákkal kapcsolatban fontos, hogy esztétikusan, a helyi adottságok figyelembevételével alakítsák ki az épített környezetet. A településképi bejelentési eljárásban kiállítandó igazolást a Mezőkövesd Város polgármestere, az önkormányzat főépítészének szakmai álláspontját figyelembe véve adja ki.
A testület emellett az önkormányzati folyószámlahitel felvételére vonatkozó képviselő-testületi határozatot is módosította.


Csatlakozás az ösztöndíjpályázathoz

A városatyák döntöttek a 2014-es Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázathoz történő csatlakozásról. Az ösztöndíj pályázat kiírása októberben fog megjelenni.
A képivelő-testület tagjai a tél közeledtével a hó-eltakarítási és síkosság-mentesítési feladatok ellátására közbeszerzési eljárás indításáról is döntöttek.

Az 1956. október 23-ai Forradalom és Szabadságharc városi megemlékezéséről szintén határoztak. Az ünnepséget a Mezőkövesdi Közkincstár Nonprofit Kft. fogja megszervezni és a Szent László Gimnázium diákjai adnak majd elő ünnepi műsort. A megemlékezés szónokának Demeter Ervint, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Kormányhivatal vezetőjét fogják felkérni.
Szó esett arról, hogy megváltozhat a Zsóry üdülőterület forgalmi rendje. Lakó-pihenőövezetté nyilváníthatják a Fülemüle utca és Olajfa utca vonalától északra eső területet. Ez azt jelentheti, hogy az említett területen mindenhol egyenrangú útkereszteződéseket alakíthatnak ki.


Interpellációk, javaslatok

Az utolsó napirendi pontban interpellációk és kérdések hangoztak el. A városatyák egyebek között a Szomolyai út közlekedésére, a Bogácsi úti kereszteződés mellett található parkban lévő szobrok felújítására, valamint egy Eötvös úti ingatlan elhanyagolt állapotának rendezésére hívták fel a figyelmet.

Kapcsolódó hírek