Ugrás a tartalomhoz

Megyei derbi a Kupában

Mezőkövesd hírei

 Az NB III-as Kazincbarcika csapatával találkozik a Mezőkövesd Zsóry első osztályú együttese a Magyar Kupa országos főtábla 3. fordulójában.

  A két együttes az elmúlt években az NB II. Keleti csoportjában többször találkozott egymással. A tavalyi esztendőben lejátszott találkozókra labdarúgóink emlékezhetnek vissza szívesebben, miután együttesünk ősszel az Észak-borsodi városban 4-3-ra, míg tavasszal Mezőkövesden 2-1-re diadalmaskodott. Utóbbi mérkőzés sokáig emlékezetes marad, hiszen együttesünk 10 emberrel játszva, Menougong 90. percben szerzett szépségdíjas góljával tudta megnyerni a megyei rangadót.

Jól kezdett a KBSC
A Kazincbarcika jelenleg az NB III. Keleti csoportjában szerepel, ahol 3 fordulót követően 7 ponttal a tabella 3. helyén állnak. A megyei rangadó a két osztály különbség ellenére sem ígérkezik könnyűnek, hiszen a KBSC az elmúlt években több alkalommal is sokáig menetelt a sorozatban. Az Észak-borsodi alakulat legutóbb 2009-ben tette le a névjegyét, amikor többek között az NB I-es Vasas mellett, az NB II. Nyugati csoportjában ezüstérmet szerző Pápa csapatát ejtette ki és egészen a negyeddöntőig masírozott. A legjobb 8 között csak a későbbi döntős Győr együttese tudta megállítani az akkor még Olasz Dénest is soraiban tudó borsodiakat.
 
A Magyar Kupa főtábla 3. fordulójában összesen 16 mérkőzést játszanak le. Az OTP Bank Liga csapatai közül továbbra is csak labdarúgóink, valamint a szintén újonc Puskás Akadémia FC lép pályára a sorozatban. A játéknap hivatalos időpontja szeptember 25-e, szerda 15.00 óra lesz. 
 
Magyar Kupa 3. forduló párosításai:
 
Kazincbarcika BSC – Mezőkövesd Zsóry FC
Balatonfüred FC – Ajka FC
Hévíz SK – Dunaújváros PASE
Sárszentmiklósi SE – Aqital-Publo Csákvári TK
Zalaszentgróti VFC – Gyirmót FC Győr
Tolle UFC Szekszárd – BKV Előre
Viadukt-Tópart Biatorbágy – Futura Mosonmagyaróvár
Soproni VSE-GYSEV – Puskás Akadémia FC
Geresdlak SE – Bajai LSE
Termálfürdő Tiszaújváros – Szeged 2011
RKSK – Békéscsaba 1912 Előre
Nyírbátori FC – Nyíregyháza Spartacus FC
Felsőzsolca VSC – Cigánd SE
Voyage SE – ESMTK
Pilisi LK-Legea – Kemecse SE
Nagykőrösi Kinizsi TL FC – Kisvárda

Kapcsolódó hírek