Ugrás a tartalomhoz

Zajlik a fejlesztés (videóval)

Mezőkövesd hírei

Már látványosan halad a kollégium és a gimnázium energetikai beruházása. A nyílászárók cseréje mindkét épületben megtörtént, míg a létesítmények szigetelése folyamatban van.

Mezőkövesd Város Önkormányzata nyertes európai uniós pályázata révén kerülhet sor a Bayer Róbert Kollégium és a Szent László Gimnázium energetikai rendszerének korszerűsítésére, a napkollektorok felszerelésére, illetve az épületek szigetelésére, illetve újraszínezésére. A kivitelező Szilvási Építő Kft. az elmúlt két hónapban főként a nyílászárók cseréjét végezte el, valamint az épületek szigetelésén dolgozott. Ezzel párhuzamosan az épületgépészeti munkák is zajlottak. Mostanára már látványos a beruházás állása.
„A gimnázium homlokzatának vakolatjavítása és szigetelése folyamatosan zajlik, készültségi állapotát tekintve 60-70% között van. Emellett párhuzamosan végzik a tetőszerkezet szigetelését is. A fa nyílászárók cseréjét is befejeztük szeptember harmadik hetében. Az épületgépészeti munkák tekintetében a radiátorok szelepcseréje hiánytalanul megtörtént, valamint zajlanak a járulékos elektromos munkálatok is. A kollégium esetében az új nyílászárókat már beépítettük, a homlokzat és a tető szigetelése körülbelül 50%-ban elkészült. Emellett az épületgépészet szolárrendszere, azaz a napkollektorok, a puffertárolók is a helyükre kerültek. Jelenleg ezeknek az összehangolása és a vezetékeknek a szerelvényezése történik.” – tájékoztatott a beruházás állásáról ifj. Szilvási András, a Szilvási Építő Kft. ügyvezetője.
A következő hetekben a két épület szigetelését folytatják, illetve a gimnázium esetében hátralévő feladat még a napkollektorok elhelyezése. Mindezek után már a próbaüzem lesz a következő lépés. A cég képviselője szerint előreláthatólag október közepéig át tudják adni az elkészült fejlesztést.

Kapcsolódó hírek