Ugrás a tartalomhoz

Vigyázzunk egymásra (videóval)

Mezőkövesd hírei

Bűn- és baleset-megelőzési ajándékcsomagot vehettek át a mezőkövesdi általános iskolások. Az akciót a Városi Rendőrkapitányság szervezte.

A Mezőkövesdi Rendőrkapitányság munkatársai az általános iskolák tanévnyitó ünnepségének keretében a tanulmányaikat most kezdő kisdiákok számára ajándékcsomagokat készítettek. A rendvédelmi szervezet képviselői szeptember 2-án, a Szent István Katolikus Általános Iskola első évfolyamos tanulóinak adták át az baleset- és bűnmegelőzési tájékoztatóból, valamint egy írószerből álló ajándékot.

Az akció legfontosabb célja a hatékony bűn- és baleset-megelőzés. Jó hír, hogy ebben az évben is folytatódik a Mezőkövesdi Rendőrkapitányság kezdeményezése, az „Iskola rendőre” program.
„A projekt keretében a kapitányság hivatásos állományának beosztottjai előre leegyeztetett időpontban a város összes általános iskolájában baleset- és bűnmegelőzési tájékoztatót fognak tartani a diákok részére. Ezúton szeretném felhívni mindenkinek a figyelmét arra, hogy az iskolakezdésre való tekintettel fokozott figyelemmel közlekedjenek városunk útjain. Fontos, hogy a gyalogátkelőhelyeken biztosítsák a gyerekek részére az áthaladási elsőbbséget.” – emelte ki Kovács István rendőrszázados, a Mezőkövesdi Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti munkatársa.

A körültekintő, óvatosan és az időjárási körülményeknek megfelelő közlekedés rendkívül fontos a balesetek elkerülése érdekében. Mindannyiunk érdeke, hogy figyeljünk egymásra, hogy elkerüljük a baleseteket és a nap végén mindenki épségben térhessen haza a családjához.

Kapcsolódó hírek