Ugrás a tartalomhoz

Jelentős fejlesztések (videóval)

Mezőkövesd hírei

Mintegy tízmillió forintból megújul és bővül a térfigyelőrendszer Mezőkövesden. Emellett megkezdődött a Hadnagy úti Sportcentrum építése városunkban.

Több jelentős beruházást hajtott végre a közelmúltban városunk önkormányzata Mezőkövesden. Az Egri úti Tagóvoda bővítése mellett megújult az Idősek Klubja, továbbá a Polgármesteri Hivatal, a Városi Sportcsarnok, a Bayer Róbert Kollégium, valamint a Szent László Gimnázium épületén is energetikai korszerűsítést hajtottak, illetve hajtanak végre.

TIZENNÉGY KAMERA A beruházások között található egyebek mellett a térfigyelőrendszer felújítása és bővítése. A belügyminisztériumi pályázaton mintegy 8,5 millió forintot nyert el városunk az Önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztések támogatása keretében, amelyhez 2 millió forint önerőt kellett biztosítani.
„A program részeként további hét kamerát telepítettünk ki elsősorban a város frekventált területeire, melynek eredményeként a város közterületeinek jelentős része a nap 24 órájában ellenőrzött lesz. A meglévő hét kamera mellé is a legmodernebb technikájú térfigyelőket szereltük fel.” – emelte ki dr. Fekete Zoltán polgármester.
A térfigyelőrendszer teljes költsége tehát 10, 5 millió forint. A rendszer felújítása és bővítése befejeződött, két kamera kivételével már kitelepítették az új térfigyelőket is. A korábban kiépített rendszer mellett új kamerákat helyeztek, illetve helyeznek el a VG Zrt., a Városi Rendelőintézet, a Zeneiskola, a Városi Sportcsarnok épületére, továbbá a Bajcsy-Zsilinszky út, a Hársfa út, és a Gaál István úti parkoló területére.

ÚJ SPORTCENTRUM A másik jelentős fejlesztés a Hadnagy úti Sportcentrum kialakítása, amely szintén az Önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztések támogatása pályázat keretében valósul meg. Az épület kivitelezési munkálatai folyamatosan zajlanak. A beruházás első ütemében a terület közművesítése mellett kiszolgálóépület létesül a város nyugati határában található területen. „Az épületen belül két fallabdapálya létesül, amely úgy gondolom, hogy a párját ritkítja az egész megyében.” – mondta dr. Fekete Zoltán polgármester.

A Hadnagy úti szabadidőközpont kiszolgáló épületét mintegy 140 millió forintból fogják megvalósítani. A projekt első ütemében a parkolókat, valamint a kerítést is megépítik az ősz folyamán. A későbbiekben tovább bővülnek majd a Sportcentrum-nyújtotta lehetőségek, hiszen több sportág is helyet kap majd a Szabadidőközpontban.
„Két teniszpálya van tervezve, egy 200 méteres rekortán öntöttgumi-borítással ellátott futópálya, egy kosárlabdapálya, valamint egy olyan multifunkcionális kis pálya, amely egyebek mellett labdarúgásra, kézilabdázásra és röplabdázásra egyaránt használható. Ezen felül különböző szabadtéri erőfejlesztő eszközök is helyet kapnak a Szabadidőközpontban.” – mondta el a városvezető.
A Sportcentrum második üteme a tervek szerint jövőre fog elkészülni, melynek megvalósítási lehetőségeit folyamatosan keresi városunk önkormányzata.

Kapcsolódó hírek