Ugrás a tartalomhoz

Tovább csökken a rezsi (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Mintegy 10%-kal csökken tovább a rezsi költsége az ősszel. A Kormány döntéséről fórum keretében tájékoztatták a lakosokat Mezőkövesden szeptember 19-én.

A fórumon elsőként Dr. Hörcsik Richárd az Országgyűlés Európai Ügyek Bizottságának elnöke osztotta meg a gondolatait, aki bevezetésként elmondta, hogy a Kormány 2010-ben szövetséget kötött az emberekkel. A Kormány éppen ezért fontosnak tartja, hogy folyamatosan tájékoztassa az embereket arról, hogy honnan indult az ország, jelenleg hol tart és mi lesz a következő fontos lépés. Hazánk 2010-ben a csőd szélén állt, Görögországgal egy lapon emlegették, de azóta jelentősen változott a helyzet.


őszi csökkenés

A rezsicsökkentéssel összesen 2, 2 millió magyar állampolgár értett egyet, melyből több mint 20 000-en a mezőkövesdi választókerületből csatlakoztak a kezdeményezéshez. A döntésnek köszönhetően idén januárban 10%-kal csökkent a víz, az áram, valamint a gáz ára és az ősszel további 10%-os csökkenés várható ezen a területen.



Dr. Hörcsik Richárd elmondta, hogy nagyon fontos a közteherviselés, amiből a bankoknak és a multinacionális cégeknek is ki kell venniük a részüket. A meghozott döntésekkel az Unió érdekeit sértik, ezért komoly támadások össztűzébe kerül az ország. Dr. Hörcsik Richárd hangsúlyozta, Magyarország nem az Unió elvárásainak igyekszik megfelelni, hanem a magyar emberek érdekeit képviseli Európában. Hazánk gazdasági mutatói folyamatosan javulnak, ami azt jelenti, hogy a csőd időszaka véget ért és a magyar gazdaság jó útra tért. Dr. Hörcsik Richárd mindenkinek megköszönte a bizalmat és elmondta, hogy továbbra is számítanak az emberek támogatására.


Javuló gazdaság, átalakult rendszerek

Tállai András a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára kiemelte, nagyon komoly eredmény, hogy idén sikerült visszafizetni a teljes IMF hiteladósságot. Ezzel a lépéssel Magyarország függetleníteni tudta magát attól, hogy az IMF beleszólhasson a belpolitikába, amely a hitelfelvételének az egyik kritériumaként szerepelt. A közfoglalkoztatás megszervezése hozzájárult a gazdaság megerősítéséhez. Egyebek mellett a közmunka programnak is köszönhető, hogy mintegy 207 000 fővel nőtt a foglalkoztatottak létszáma.



Mindent egybevetve az adófizetők száma megduplázódott 2010-hez képest, ugyanis ez a szám hozzávetőleg 2 millióról 4 millióra nőtt. Szintén nagy eredmény, hogy a nyugdíjak reálértéke nem csökkent az elmúlt években, továbbá 900 ezer család életét könnyítették meg a bevezetett családi kedvezményekkel. Megújult a közigazgatási rendszer a Járási Hivatalok létrehozásával, emellett az adósságátvállalással az önkormányzatokat sikerült tehermentesíteni. Az oktatási rendszer átalakítása szintén elodázhatatlan volt, hiszen évtizedek óta nem volt egységes az oktatás. Ezen a területen még pontosításra van szükség, de ezt is el fogják végezni. Tállai András a földtörvényről, illetve a földosztási pályázatról elmondta, az a cél, hogy minél több magyar kisvállalkozó jusson földhöz és ezáltal minél több család megélhetése legyen biztosított. Az államtitkár elmondta, a gazdaság alapjait sikerült helyretenni, a következő négy év a fellendülés időszaka lehet.

Kapcsolódó hírek