Ugrás a tartalomhoz

Pontosztozkodás Pakson (videóval)

Mezőkövesd hírei

MVM Paks – Mezőkövesd Zsóry 1-1 (1-1)

Értékes pontot szerzett városunk felnőtt csapata az OTP Bank Liga 9. fordulójában. Együttesünk 75 percnyi emberhátrány után ért el döntetlent a középmezőnyhöz tartozó dunaparti gárda vendégeként.

A bajnokság 9. játéknapján a 6. helyen tanyázó Paks csapatánál vendégeskedtek Bognárék szeptember 27-én. A találkozó nem ígérkezett könnyűnek, hiszen a vendéglátók az egyik legmasszívabb teljesítményt nyújtották az első pár fordulóban. Hozzá kell tenni az elmúlt hetekben nem sok babér termett a számukra, így labdarúgóink egyáltalán nem léptek pályára esélytelenül a Duna partján. Érdekesség, hogy a paksiak otthon kiválóan szerepeltek, ugyanis 4 találkozóból 3 győzelem és egy döntetlen volt a mérlegük a bajnokságban. A támadójátékuk is otthon hatékonyabb, hiszen 12 gól közül 9-et a paksi pályán lőttek az ellenfeleknek.
Csapatunk mindent egybevetve bizakodhatott a pontszerzésben, hiszen Véber György együttese a Kecskemétet és a Budapest Honvédot is legyőzte idegenben. Az is biztató lehetett labdarúgóink számára, hogy a felkészülési időszak hajrájában a mieink remek játékkal múlták felül Fioláékat 3-1 arányban a Tatai edzőtáborban.


Korai kiállítás

A találkozót labdarúgóink kezdték jobban, miután a 3. percben Harsányi lépett ki remek ütemben, azonban Molnár szépen tisztázott a csatár elöl. A 10. minutumban Kiss Máté beadását Olasz fejelte a kapu mellé ígéretes helyzetben. Az első negyedóra vége előtt Kecskés ugratta ki Simont, aki a kapujából kirobbanó Szántai mellett megtolta a labdát, majd összeütközött a kapussal. Kassai az eset után kiállította a kövesdi hálóőrt, így együttesünk létszámhátrányba került. Az esetet követően Horváth állt a kapuba, aki kényszerűségből Bognárt váltotta. Ezt követően a hazaiak azonnal átvették a játék irányítását. A 19. percben Windecker bombázott a kapu fölé mintegy 20 méterről. Alig két perccel később Bori beadását Éles hatástalanította egy önfeláldozó mentésnek köszönhetően. A félidő felénél egy újabb hazai akció futott a pályán, melynek végén Kecskés lövése zúgott el Horváth kapuja mellett. A 26. minutumban Tököli viharzott el az alapvonalig, majd tökéletesen passzolt középre, ahol Simon életerős fejesét Horváth óriási bravúrral tolta ki a léc alól. A hazai fölény a folytatásban sem hagyott alább, melynek eredményeként az első félóra végén három nagyobb paksi lehetőséget is feljegyezhettünk. A 28. percben egy kapu előtti kavarodás végén Windecker fejese kerülte el kevéssel a kövesdi ketrecet, majd rövid idővel később Tököli kínálta meg egy lövéssel a kövesdi hálóőrt, ezután Délczeg is tesztelte a kapus éberségét, Horváth mindkétszer magabiztosan védett. Az utolsó negyedóra kezdetén együttesünk kiszabadult a szorításból. Egy szép akció végén Harsányi kapott jó átadást a bal oldalon és a 16-oson belül két-három szép csel után  éles szögből a léc alá bombázott. Hét perccel később egyenlítettek a vendéglátók. Egy villámgyors támadás végén Simon lépett meg a baloldalon. A hazai támadó megtolta a labdát a menteni igyekvő Harsányi mellett, aki becsúszva próbált szerelni. A paksi csatár a földre huppant, amire válaszul a játékvezető a 11-es pontra mutatott. A büntetőt Simon nagy erővel a kapu jobb alsó sarkára rúgta, melyhez Horváth ugyan ujjheggyel még hozzá tudott érni, de hárítania nem sikerült. A támadó ezzel már a 9. gólját szerezte az idényben. A játékrész hajrájában előbb Simon vette célba a kövesdi kaput, amely után egy védő érintésével kerülte el a labda a ketrecet. A félidő utolsó percében Kiss Máté szabadrúgása zúgott el centikkel a paksi kapu mellett.


Ziccerek gól nélkül

A második felvonás nyitányaként Farkas, majd Olasz távoli bombáját jegyezhettük fel, de egyik próbálkozás sem találta el a hazai ketrecet. Az 50. percben Bartha fordulásból leadott lövése kerülte el kevéssel a bal alsó sarkot. Három minutummal később Délczeg közeli fejesét Horváth védte bravúrral, majd Szalai mentett a gól vonal elől. Az 56. percben egy villámgyors kontra után Harsányi lépett ki, de a lövésébe az utolsó pillanatban bele tudott érni Éger, így Molnár a gólvonalon utolérte a játékszert. A hazai ellentámadás végén Tököli próbálkozását mentette óriási bravúrral Horváth. Egy órányi játék után egy újabb kövesdi lehetőség alakult ki, azonban Olasz jól helyezett, de erőtlen lövését Molnár magabiztosan védte. Ezt követően egészen a hajráig jobbára a két 16-os között pattogott a labda, viszont az utolsó perceket alaposan megnyomták a hazaiak. A 83. percben Bartha szánta lövésre magát mintegy 20 méterről, a lövése a jobb oldali kapufáról vágódott le. Két minutummal ezután Bori beadása pattant Kiss elé, aki közelről óriási helyzetben a kapu mellé tüzelt. A 88. percben Nagy Olivér bombája zúgott el a felső léc fölött, majd a ráadásban Horváth fejelt a léc mellé. Együttesünk hősies küzdelemben, rendkívül értékes pontot szerzett a masszív Paks vendégeként.
Labdarúgóink a pontszerzésnek köszönhetően 10 egységgel jelenleg a 12. helyen állnak a tabellán, de több csapat is csak később lép pályára.


Megyei rangadó

Együttesünk legközelebb a Diósgyőri VTK csapatához látogat a bajnokságban. Az összecsapás október 5-én, szombaton 16 órakor kezdődik Miskolcon, a Diósgyőri Stadionban.


A mérkőzés jegyzőkönyve:

MVM-Paks – Mezőkövesd Zsóry 1-1 (1-1)
Paksi Stadion, 300 néző, játékvezető: Kassai
Paks: Molnár P. - Bori, Éger, Horváth G., Báló - Kecskés T. - Délczeg, Fiola (Nagy O., 78.), Windecker (Bartha, a szünetben), Simon A. - Tököli (Kiss T., 65.). Vezetőedző: Horváth Ferenc
Mezőkövesd: Szántai - Búrány, Fótyik, Hegedűs D., Éles - Farkas B., Pilibaitis - Kiss M. (Szalai V., a szünetben), Bognár I. (Horváth T., 14.), Harsányi - Olasz (Dobos, 79.). Vezetőedző: Véber György
Gólszerzők: Simon A. (38., 11-esből), illetve Harsányi (32.)
Kiállítva: Szántai (14.)

Kapcsolódó hírek