Ugrás a tartalomhoz

Képviselő-testületi ülés (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

A védőnői körzetek átalakításáról, a Városgazdálkodási Zrt. és a Mezőkövesdi Járási Hivatal fél éves munkájáról szóló tájékoztatóról döntött városunk képviselő-testülete szeptember 26-án.


A polgármesteri tájékoztatót követően első napirendi pontként vitatta meg a testület a védőnői körzetek megállapításáról szóló önkormányzati rendelet megalkotásáról szóló előterjesztést. A jelenlegi Védőnői Szolgálat területi kialakítására 2009. évben került sor. Az azóta végbemenő demográfiai folyamatok, valamint az OEP finanszírozási rendszerének változások miatt kellett aktualizálni, átalakítani a védőnői körzeteket. A képviselő-testület által elfogadott módosításokról, az új felosztásról bővebben majd a Mezőkövesdi Újságban, illetve a www.mezokovesd.hu internetes oldalon tájékozódhatnak.
Az önkormányzat 2013. évi költségvetési rendeletének technikai módosítását követően tárgyalta a grémium az „Önfenntartó Kreatív Térség” fejlesztési alprogramhoz történő csatlakozást. Elsőként a program szakmai vezetőjének, Mészáros Istvánnak a tájékoztatóját hallgatták meg a városatyák. Ezen szövetkezet célja – amelyet európai szinten is létre szeretnének hozni -, hogy összefogja a helyi piacokat, annak érdekében, hogy a helyben termelt javak piachoz jussanak. Az elhangzott összefoglaló után a testület azt a döntést hozta, hogy határozatában kifejezi a kezdeményezéshez történő csatlakozási szándékát, de a konzorciumi szerződés aláírásáról az elkövetkezendő hetekben tartandó egyeztetések követően, a következő testületi ülésen döntenek majd.
Az értekezlet követően a Mezőkövesdi Járási Hivatal féléves beszámolójával folytatódott, amelyet elfogadtak a városatyák. Az ülésen Kerékgyártó László, a Járási Hivatal hivatalvezetője foglalta össze a terjedelmes tájékoztató anyagát, amelyben kiemelte az okmányiroda megváltozott ügyfélfogadási rendjét, illetve, hogy a közeljövőben Mezőkövesden is megnyílnak a kormányablakok.
A Járási Hivatal munkájának összefoglalóját követően szintén elfogadták a Mezőkövesdi Városgazdálkodási Zrt. féléves tevékenységéről szóló tájékoztatóját.
A Mezőkövesdi Kézilabda Club támogatási kérelmét is megtárgyalta a grémium. A meghozott határozat értelmében 10 millió forint támogatást ítélt oda a képviselő-testület a sportszervezetnek.
Az 1956. október 23-i Forradalom és Szabadságharc 57. évfordulója alkalmából rendezett ünnepi program költségvetését is megvitatták, amelyre 150 ezer forint támogatást szavaztak meg a szervező, Mezőkövesdi KÖZKINCS-TÁR Nonprofit Kft. számára.
Az ülés témája volt a közmeghallgatás időpontjának és témájának elfogadása is. Az idei fórum tervezett időpontja november 14. 17 óra, a helyszín pedig a Közösségi Ház.

Kapcsolódó hírek