Ugrás a tartalomhoz

Fogyasztóvédelmi Nap (videóval)

Mezőkövesd hírei

Hat, a járásban működő cég jogkövető munkáját ismerte el a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Felügyelősége. Az elismeréseket a szeptember 25-ei Járási Fogyasztóvédelmi Nap keretében adták át a vállalatok képviselőinek.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Felügyelősége által elindított Járási Fogyasztóvédelmi Napok programsorozat egyik állomása volt Mezőkövesd.
A fórum célja az volt, hogy mind a fogyasztók, mind a vállalkozások információhoz jussanak a fogyasztóvédelmet érintő jogszabályok változásáról. A rendezvényen szó volt a kereskedelmi jogszabályok, például közszolgáltatásokat érintő jogszabályok, fogyasztóvédelmi törvény, piacfelügyelet változásáról, a panaszkezelésről, a minőségi kifogások intézéséről, fogyasztói jogérvényesítésről, a vevőket, vásárlókat megillető jogokról.
A hatóság a fórum keretében a jogkövető munkát végző cégeket is elismerte. A Felügyelőség nemcsak a negatív, nem jogkövető cégeket, hanem a pozitív, jogkövető vállalatokat is számon tartja. Jelenleg ezen a pozitív listán 28 vállalat, cég, egyéni vállalkozó szerepel, amelyek a mezőkövesdi járásban folytatják tevékenységüket.
Ezen 28 cég közül ez alkalommal hat, a járásban működő vállalat, egyéni vállalkozó vehette át az elismerő oklevelet. Így jutalmazták a Bükkalja 2000 Bt., a Pizza Nerot üzemeltető Sallai Sebők Andrea egyéni vállalkozó, a Pubi Kávéházat működtető Pólik Pál egyéni vállalkozó, az SMS Hungary Kft., a Nagy Simkó Kft., valamint a Mezőkövesdi Városgazdálkodási Zrt. jogkövető munkáját. Az elismervényeket Kerékgyártó László, a Mezőkövesdi Járási Hivatal hivatalvezetője adta át az érintetteknek.

Kapcsolódó hírek