Ugrás a tartalomhoz

A zene ünnepe (videóval)

Mezőkövesd hírei

A Zene Világnapja alkalmából ünnepi hangversenyt rendeztek a zeneiskola hangversenytermében október 1-jén.

A Zene Világnapját közel négy évtizede ünneplik szerte a világon október első napján. A jeles napon a zeneművészet történetének legnagyobb alakjaira emlékezünk. Yehudi Menuhin világhírű hegedűművész kezdeményezésére az UNESCO Nemzetközi Tanácsa a Zene Világnapjává nyilvánította október 1-jét, melyet 1975-től minden évben megtartanak.
Az eseményről országszerte méltó módon, ünnepségekkel és hangversenyekkel emlékeztek meg. A Mezőkövesdi Alapfokú Művészetoktatási Intézmény művésztanárai színvonalas koncertet adtak elő a Zeneiskola hangversenytermében.

A koncert nyitányaként Mozerné Horga Stefánia tagintézmény-vezető köszöntötte a jelenlévőket. Ezt követően Vinnai Anikó, az iskola munkaközösség vezetője kalauzolta el a jelenlévőket a zeneművészet különleges világába.
A több mint egyórás hangverseny keretében felcsendült egyebek mellett Brahms F moll szonátája, továbbá Charles Gounod művészetéből is hallhatott ízelőtőt a közönség. Természetesen a magyar zeneművészek sem hiányoztak a palettáról. Bartók Béla pásztordala mellett Doppler Ferenc egyik csodálatos fuvolaműve is felcsendült az iskola művésztanárainak előadásában. A zenei élményeken túl érdekes zenetörténeti eseményekkel és egy különleges népi hangszerrel is megismerkedhettek az érdeklődők.

A Zene Világnapja alkalmából megrendezett hangversenyt október 5-én, szombaton teljes egészében megtekinthetik a Mezőkövesdi Televízió kulturális közvetítésében.

Kapcsolódó hírek