Ugrás a tartalomhoz

Átadták az Idősek Klubját (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Hivatalosan is birtokba vehették az Idősek Klubját városunk szépkorú lakosai. A megújult épület hivatalos átadó ünnepséget október 3-án rendezték meg.

Az ünnepségen elsőként Zsák Terézia, a Mezőkövesdi Kistérségi Szociális és Gyermekjóléti Szolgálat vezetője köszöntötte a megjelent vendégeket.


Majdnem 30 milliós fejlesztés

Ezt követően dr. Fekete Zoltán polgármester, a Mezőkövesdi Többcélú Kistérségi Társulás elnöke osztotta meg gondolatait a jelenlévőkkel. A városvezető elmondta, hogy a beruházás több mint 27 millió forintból valósult meg, melyből a társulás 26 millió forintot kapott támogatásként, míg a fennmaradó összeget önerőből finanszírozták. A város vezetőinek gondoskodniuk kell arról, hogy az idősek tartalmasan és gondtalanul tölthessék el nyugdíjas éveiket. Az épület felújítása is ezt a célt szolgálja. Dr. Fekete Zoltán hozzátette, hogy Mezőkövesden több mint 3600 idős él, akik közül mintegy 800-an már a 80. életévüket is betöltötték. Kiemelte, a felújítás alig több mint 3 hónapot vett igénybe, ennek köszönhetően a két önkormányzati bentlakásos intézmény mellett, immár egy nappali foglalkoztatást és ellátást nyújtó intézmény is az idősek rendelkezésére áll. Mindenkinek megköszönte a munkáját, aki részt vett a beruházás megvalósításában, továbbá jó egészséget és azt kívánta az időseknek, hogy tartalmasan és sokáig használják az épületet.


Élen jár Mezőkövesd

Tállai András, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára elmondta, október az idősek hónapja és ilyenkor mindenkinek számot kell vetnie azzal, hogy mit tett az idősekért, az idősek életének megkönnyítéséért az évben. A számvetést magánemberként és közszereplőként is el kell végezni. Elmondta, a mezőkövesdi önkormányzat élen jár a térségben, hiszen a két bentlakásos intézményben 50 főt látnak el, ugyanakkor a nappali foglalkoztatásra is kulturált környezetben nyílik lehetőség. Az idősek számára ezen felül kedvezményes fürdőbelépőt biztosítanak a Zsóry Gyógy- és Strandfürdőbe, továbbá ingyenes szemétszállítási lehetőség is a rendelkezésükre áll.
Ezt követően ifjabb Szilvási András, a kivitelező Szilvási Építő Kft. képviseletében számolt be a beruházás részleteiről. Elmondta egyebek mellett, hogy a beltéri átalakításnak köszönhetően egy modern és kulturált közösségi tér jött létre. Ezen felül az épület szigetelését, nyílászáróinak a cseréjét, a tetőszerkezet felújítását és akadálymentesítését is végrehajtották.
Ezután Lanszki Józsefné az Idősek Klubja tagjainak nevében mindenkinek megköszönte az épület felújítását és azt, hogy az átadással új lehetőség nyílt meg a klub tagjainak és a város időseinek a számára.


Szalagátvágás és áldás

Az ünnepség fénypontjaként Tállai András államtitkár, dr. Fekete Zoltán polgármester és Zsák Terézia, a Szociális és Gyermekjóléti Szolgálat vezetője ünnepélyes szalagátvágással avatta fel hivatalosan a megszépült épületet. A szalagátvágás után Gordos Attila református lelkész, valamint dr. Medvegy János pápai prelátus, a Szent László Plébánia vezetője megáldotta az épületet.

Az ünnepség zárásaként Vincze Viktória, a zeneiskola művésztanára és Vajon István hangszeres előadása mellett Farkas Ágnes, valamint a Matyó Nagymama Klub tagjainak énekes műsorát hallgathatták meg a jelenlévők.

Kapcsolódó hírek