Ugrás a tartalomhoz

„Vedd el és gyerünk!” – Fél nap alatt előzetesben a rablók

Mezőkövesd hírei

A bejelentéstől számított két órán belül a rendőrség bűnügyi őrizetbe vette, majd újabb tíz óra elteltével a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte azt a két férfit, akik a gyanú szerint kirabolták alkalmi ismerősüket Szomolyán.

A Mezőkövesdi Rendőrkapitányság rablás bűntett elkövetésének gyanúja miatt rendelt el nyomozást ismeretlen tettesekkel szemben, mert azok 2013. október 3-án 23.00 óra körüli időben Szomolya belterületén egy asszonyt hátulról leütöttek és elvették annak értékeit.
A rendőrségre történt bejelentés vételét követően a településen közrendvédelmi feladatokat ellátó járőrök a rendőrkapitányság forrónyomos csoportjával közösen azonosították, majd lakásukról egyenként előállították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható H. Péter 24 éves, valamint H. Sándor 21 éves helyi lakosokat.
Az eljárás adatai szerint a bűncselekményt megelőzően a sértett és későbbi támadói ugyanazon szórakozóhelyen italoztak, majd a miután az asszony a söntésből távozott a két férfi utána menve hátulról leütötte és kirabolta. A sértett elmondása szerint miközben övtáskájától megszabadították, a két támadó egyike távolról azt kiabálta társának, hogy „vedd el és gyerünk!”.
A bűnügyi őrizetbe vett támadóknak a rendőrség előterjesztése alapján, ügyészi indítványra a Mezőkövesdi Járásbíróság 2013. október 4-én elrendelte előzetes letartóztatását.

Mezőkövesdi Rendőrkapitányság

Kapcsolódó hírek