Ugrás a tartalomhoz

Már a finisben

Mezőkövesd hírei

A végéhez közeledik a Bayer Róbert Kollégium és a Szent László Gimnázium energetikai beruházása. A kivitelezőnek október közepéig kell befejezni az épületek korszerűsítését.

Mezőkövesd Város Önkormányzatának nyertes pályázatán európai uniós forrásból korszerűsítik a Bayer Róbert Kollégiumot és a Szent László Gimnáziumot. A beruházás révén a két intézmény energetikai fejlesztése valósul meg. Az épületek nyílászáróit lecserélik, hőszigetelést és modern, napkollektorokkal kiegészített fűtési rendszert kapnak az intézmények. A munkálatokat a Szilvási Építő Kft. végzi, akik nyár eleji munkaterület átvétel óta nagy erőkkel dolgoznak.



„A kollégium esetében a homlokzat hőszigetelése, illetve újraszínezése az épület két hosszú oldalán, valamint az egyik rövidebb oldalán már 100%-ban elkészültek, már csak a főutca felé néző falfelületén van hátra szigetelési munka. A nyílászárók cseréje már megtörtént, valamint az épületgépészeti rendszert is kiépítettük a napkollektorokkal együtt. Már csak a fűtési hálózat próbaüzeme, beüzemeltetése maradt hátra.” – mondta Szilvási András, a Szilvási Építő Kft. ügyvezetője.
A kollégiumhoz hasonlóan a Gimnázium energetikai fejlesztése is a végéhez közeledik már.



A kivitelező arról is tájékoztatott, hogy a Gimnázium esetében az épület udvarfelőli oldalán már a végéhez közeledik a szigetelési és homlokzat felújítási munka. Az intézmény főutca felé néző falfelületén pedig feszített tempóban végzik a szigetelést és a színezést. A nyílászárók cseréje itt is maradéktalanul megtörtént már. A fűtési rendszer kialakításának beltéri munkálatai is lezajlottak, jelenleg a napkollektorok felszerelése és a rendszerrel történő összekötése, valamint a tornaterem szigetelése zajlik még.
A kivitelező hozzátette, hogy a munkálatok jelenlegi állása szerint tartani tudják a meghosszabbított határidőt, így október közepére elkészül a több 255 millió forintos beruházás.

Kapcsolódó hírek