Ugrás a tartalomhoz

Kiütéses vereség (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Balatonfüredi KSE - Mezőkövesdi KC 39-18 (17-5)

Súlyos vereséget szenvedett a Mezőkövesdi KC felnőtt csapata a bajnokság hétvégi játéknapján. Városunk felnőtt együttese a középmezőnyben tanyázó Balatonfüred gárdájához látogatott október 11-én.

Kézilabdázóink az első osztályú pontvadászat 8. fordulójában az esélyesség terhe nélkül, de nem esélytelenül léptek pályára a Balaton partján. A 6. helyen álló hazaiak kiválóan kezdték a bajnokságot, hiszen az első négy forduló után 7 ponttal álltak a bajnokságban. A következő időszakban viszont Pásztorék csak egyetlen egységet tudtak hozzátenni a korábbi teljesítményükhöz, igaz, hogy a Veszprémtől, a Szegedtől és a Csurgótól elszenvedett vereség mellett Tatabányán értékes 22-22-es döntetlent harcoltak ki. A hazaiak helyzetét nehezítette, hogy három alapember Zdolik, Grigoriev és Kemény sem állhatott Sótonyi László rendelkezésére.
A mieink az elmúlt időszakban megszerezték az első pontjaikat a bajnokságban. Az  Orosháza ellen elért 22-22-es döntetlen után egy héttel az újonc SZESE Győr ellen óriási küzdelemben 25-24-es győzelmet arattak Benisék. Jó hír továbbá, hogy a sérüléssel bajlódó Kleis és Kurbely kivételével mindenki egészséges és hadra fogható volt a pénteki találkozón. Csapatunk annak tudatában léphetett parkettre, hogy győzelem esetén akár a 7. helyre is felléphet a forduló után.


Döcögős kezdés

A mérkőzés mindkét csapat számára nehezen indult, hiszen a találkozó első perceiben alig találtak a kapuba. A mérkőzés 10. percében 3-1, míg öt minutummal később 6-2 állt az eredményjelzőn. Az MKC támadójátéka a folytatásban is erősen akadozott, miközben a balatonparti együttes fokozatosan növelte az előnyét. Feketéék visszafogott előre játékát jól mutatja, hogy a harmadik kövesdi gólra egészen a 27. percig(!) kellett várni. A találkozó ekkora lényegében eldőlt, hiszen Tomborék a lefújásra éppen egytucatnyi góllal dobtak többet csapatunknál.


Növekvő különbség

Fordulás után ismét kézilabdázóink szerezték az első gólt, majd fokozatosan tovább növelték előnyüket a vendéglátók, akik a 40. percben már 24-9-re vezettek. Együttesünk ezután zsinórban három találatot szerzett, de ezután ismét a fürediek következtek, akik két perccel a mérkőzés vége előtt már 20 góllal álltak jobban az MKC-tól. A játék képe alapján még ilyen különbséggel is megérdemelt győzelmet arattak a végig fegyelmezetten és szinte hiba nélkül játszó Pásztorék. Kézilabdázóink továbbra is a 10. helyen állnak a tabellán 3 ponttal.


Fontos összecsapás

Trivkovicsék legközelebb a PLER csapatát látják vendégül a bajnokságban. A mérkőzés mindkét csapat számára nagyon fontos, ugyanis kövesdi győzelem esetén a fővárosi gárda komoly lépéshátrányba kerülhet a bennmaradásért folytatott versenyben, ellenkező esetben viszont újra teljesen nyílt lehet az alsóház küzdelme a kiesés elkerüléséért.

A Mezőkövesdi KC – PLER KC összecsapást október 19-én, szombaton rendezik meg. A találkozó 18 órakor kezdődik a Városi Sportcsarnokban.


A mérkőzés jegyzőkönyve:

Balatonfüredi KSE – Mezőkövesdi KC 39–18 (17–5)
Balatonfüred, 500 néző. V: Tomecskó-Hunyadi, Unyatinszki
Balatonfüred: SZÉKELY – Tombor 2 (1), LELKES 3, JUHÁSZ K. 3, Kovács Gy. 1, SZÖLLőSI B. 3, PÁSZTOR I. 8. Csere: KOMENDÁNT (kapus), Gerdán, NÉMETH B. 1, BÓKA 3, Kis Á., BÁNHIDI 4, FALUVÉGI 4, NAGY D. 4, Győri M. 3. vezetőedző: Sótonyi László
MKC: Kovács J. – Benis 2, Djukics 2, Trivkovics 2, Dobó 1, Szűcs 1, Molnár F. 2 (2). Csere: Kiss O. 1, Sipos P. (kapusok), Szepesi 3, Grünfelder 3, Gyuris, Kovács P., Nyitrai, Bán N. 1, Fekete L. vezetőedző: Avar György
Kiállítások: 4, ill. 10 perc
Hétméteresek: 1/1, ill. 2/2
Kizárva: Darko Trivkovics (egyből piros)

Kapcsolódó hírek