Ugrás a tartalomhoz

Bolhapiac, Modern Női Fonó, változatos programok – avagy hírek a Kabócák és Manócskák háza tájáról (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Rendszeres bolhapiaccal, új foglalkozásokkal, programokkal várja az anyukákat és csemetéiket a Kabócák és Manócskák Közhasznú Egyesület. A palettájuk színesítésével egymás segítése, támogatása a céljuk.

A kisgyermekes anyukák körében egyre népszerűbb a városunkban néhány évvel ezelőtt alakult Kabócák és Manócskák Közhasznú Egyesület, ahol a gyermekeket és az anyukákat is rendszeresen programokkal várják. Az egyik ilyen elindított kezdeményezés a bolhapiac, amelyet legutóbb október 11-én tartottak meg a Közösségi Házban. Ez alkalommal teltházas volt a börze, hiszen mind a 25 asztalon árultak az anyukák. A bolhapiacon jó minőségű ruhaneműket, játékokat, eszközöket vásárolhattak az érdeklődők a bolti árak töredékéért. Az Egyesület a jövőben rendszeresíti a bolhapiacot, így minden hónap második péntekén várják az érdeklődőket, illetve a megunt, kinőtt holmikat áruló szülőket a Közösségi Házban.
Ezen felül szeptembertől újabb foglalkozásokkal várják az anyukákat és a csemetéket.
Keddenként újonnan induló program anyukáknak a Modern Női Fonó, ahol egymást tanítják meg a különböző népi, kézműves technikákra. Szerdánként és Csütörtökönként továbbra is állandó program marad a mazsolamuzsika és a torna az anyukáknak. Új kezdeményezésként péntekenként 10 órai kezdettek Kabócás baba-mama klubot indítottak el, ahol hetenként más és más témával várják az anyukákat. Heti váltásokkal így védőnői, lélektani előadásokkal, tapicskoló, illetve angolul daloló foglalkozásokkal várják a tagokat.
A jövőben is folytatják az óvodásoknak és a kisiskolásoknak szervezett Maszatoló Klubot, ahol szintén péntekenként vehetnek részt a gyerekek.
Emellett az egyesület az internet, a népszerű közösségi oldal adta lehetőséget is megragadták, hiszen ezeken a fórumokon keresztül is igyekeznek egymásnak segíteni. Létrehoztak egy úgynevezett „Anya chat” oldalt, csoportot, ahol gyermeknevelés, az anyaság, a várandóság témakörében kérdéseket tehetnek fel egymásnak, amelyet igyekeznek megválaszolni, cikkeket, blogokat osztanak meg egymással, hasznos információkkal, tanácsokkal segítik egymást az anyukák.
A programokról bővebb információt az Egyesület facebook oldalán, valamint a www.kabocakesmanocskak.5mp.eu internetes oldalon kaphatnak.

Kapcsolódó hírek