Ugrás a tartalomhoz

Bravúros pontszerzés (videóval)

Mezőkövesd hírei

Ferencvárosi TC – Mezőkövesd Zsóry 1-1 (0-1)

Értékes pontot szerzett városunk felnőtt csapata az OTP Bank Ligában. Labdarúgóink hazánk egyik legnépszerűbb együttesének vendégeként értek el  döntetlent.

Az első osztályú pontvadászat 12. fordulójában roppant nehéz mérkőzés várt Farkasékra október 26-án. A zöld-fehérek az egyik legerősebb játékoskerettel rendelkeznek az NB I-es mezőnyben, éppen ezért egyértelműen Ricardo Moniz együttese számított a meccs esélyesének. A Fradi kiválóan kezdte a bajnokságot, miután 8 fordulót követően 6 győzelemmel és mindössze két vereséggel állt a tabellán, de az Újpest elleni rangadó után a csapat egyik meghatározó tagja, Akeem Adams egy súlyos betegség miatt kivált és ezzel egyidejűleg a zöld-fehérek hullámvölgybe kerültek. Bödéék az elmúlt egy hónapban mindössze egy pontot szereztek.
Labdarúgóink számára sem termett sok babér a hátrahagyott hetekben, miután Balajtiék a legutóbbi négy bajnoki összecsapásukból szintén egy pontot tudtak bezsebelni. A gondokat tetézte, hogy a Haladás ellen Fótyik és Harsányi is a kiállítás sorsára jutott, így a két játékos nem állhatott Véber György rendelkezésére a hétvégén.


Hazai fölény, kövesdi gól


A várakozásoknak megfelelően a zöld-fehérek a kezdő sípszó után azonnal támadólag léptek fel. Az első lehetőség a 10. percben alakult ki, amikor is Bönig beadását követően Jenner lőtt kevéssel a kapu mellé mintegy 15 méterről. Három perccel később Böde távoli lövését Horváth szép vetődéssel hárította. A 17. minutumban ismét a Fradi veszélyeztetett, azonban Jovanovics lecsúszott beadását Horváth bravúros mozdulattal kiütötte a léc alól. Az utolsó negyedóra kezdetén óriási lehetőséghez jutottak labdarúgóink. A fellazuló hazai védelemnek köszönhetően  Balajti lépett ki nagyszerű ütemben, azonban a csatár lövését Jova lábbal kivédte. A villámgyors ellentámadás végén egy jobb oldali beadás után Hegedűs Cs. szabálytalankodott Holmannal szemben a 16-oson belül, amiért a játékvezető büntetőt ítélt. A 11-es végrehajtását Józsi vállalta magára, de a bal alsó sarokra tartó lövését Horváth magabiztosan hárította. A 40. percben Bognár a szögletzászló közeléből végzett el szabadrúgást. A középpályás beívelésére Szalai robbant be a rövid saroknál és a védőket megelőzve közelről a kapuba fejelt.
Fordulás után ismét a hazaiak játszottak fölényben. A 49. minutumban Bönig előtt adódott lehetőség az egyenlítésre, de a védő nem lőtte el a labdát, viszont néhány  másodperccel később Böde 18 méteres bombája zúgott el kevéssel a kövesdi ketrec mellett. Három minutummal később Besic kínálta meg Horváthot mintegy 30 méterről. A kövesdi hálóőr a levegőben úszva mentette meg együttesünk kapuját a góltól. Az 56. percben egy felívelés után Gyömbér fejese ment el a kapu előtt, majd Gerson gurításáról maradt le mindenki középen. Az ellentámadásból labdarúgóink veszélyeztettek, Jova az utolsó pillanatban vágta ki a labdát Balajti elől. Egy óra elteltével Besic felívelt labdájáról maradtak le a ferencvárosi támadók. Újabb három minutum elteltével Böde lőhetett közelről senkitől sem zavartatva kapura, azonban a kísérletét Horváth hatalmas bravúrral hárította. A 68. percben góllá érett a Fradi nyomasztó mezőnyfölénye. Buzsáky szöglete után Böde csúsztatta meg a labdát, melyet a néhány perccel korábban pályára lépő Diallo fejelt okosan a hosszú sarokba. Két minutummal később csapatunk óriási lépést tehetett volna a győzelem megszerzése felé, de Balajti ziccere elakadt a szöget kitűnően záró Jova karjában. A hazaiak az utolsó 10 percben mindent egy lapra feltéve rohamozták együttesünk kapuját. Öt perccel a rendes játékidő letelte előtt Jenner beadása után Holman fejesét fogta meg Horváth, majd röviddel ezt követően Diallo 16 méteres lövése kerülte el kevéssel a kövesdi ketrecet. Az utolsó percben ismét Diallo került helyzetbe, akinek a csúsztatása ezúttal is elkerülte a kaput. Együttesünk hősies küzdelemben nagyon értékes pontot szerzett a bajnokság egyik legerősebb csapata ellen.
Labdarúgóink a pontszerzés ellenére, egy helyet lejjebb csúsztak a tabellán, így Véber György együttese jelenleg a 15. helyen áll 11 ponttal. A bajnokságot továbbra is a Videoton vezeti 28 egységgel.


Pécs itt is, ott is

Labdarúgóink ezen a héten két tétmérkőzést fognak lejátszani. Szalaiék október 30-án és november 2-án egyaránt a PMFC-MATIAS csapatával fognak találkozni. Az első meccset a Magyar Kupa keretében Pécsett fogják lejátszani a csapatok. A legjobb 16 közé jutásról döntő összecsapáson október 30-án, szerdán 18 órakor indul útjára a labda Baranya megye székhelyén. A hétvégi bajnoki találkozót viszont Mezőkövesden rendezik meg. Az összecsapás november 2-án, szombaton 16 órakor kezdődik a Városi Stadionban.


A mérkőzés jegyzőkönyve:

Ferencvárosi TC - Mezőkövesd Zsóry 1-1 (0-1)
Puskás Ferenc Stadion, 5500 néző, vezette.: Solymosi
Ferencváros: Jova - Jovanovic (Buzsáky, 61.), Gerson (Diallo, 65.), Besic, Bönig - Somália, Gyömbér, Holman, Józsi (Busai, 53.), Jenner - Böde. Vezetőedző: Ricardo Moniz
Mezőkövesd: Horváth T. - Dobos, Hegedűs Cs. (Bagi, 59.), Szalai V., Gévay - Kiss M., Hegedűs D., Bognár I., Pilibaitis, Melczer V. (Farkas B., 37.) - Balajti (Olasz, 85.). Vezetőedző: Véber György
gólszerző: Diallo (68.), illetve Szalai (41.)

Kapcsolódó hírek