Ugrás a tartalomhoz

Búcsú a kupától

Mezőkövesd hírei

PMFC-Matias – Mezőkövesd Zsóry 2 – 1 (1 – 0)

Kiesett a Magyar Kupából városunk felnőtt labdarúgócsapata. Együttesünk nagy küzdelemben maradt alul Pécsett, azonban Szalaiék már a hétvégén visszavághatnak a vereségért.

A Magyar Kupa 4. fordulójában az együttesünkhöz hasonlóan első osztályú Pécs vendégeként léptek pályára labdarúgóink október 30-án. Véber György csapata az NB II-es Szolnok, a megyei I. osztályú Kunszállás és az NB III-as Kazincbarcika idegenbeli legyőzése után ismét „házon kívül” volt kénytelen megvívni soros összecsapását, míg a baranyai gárda először játszott a 2013-2014-es sorozatban.


Pécsi gól

A találkozó elején a hazaiak játszottak fölényben és Romic révén már a 3. percben előnybe kerülhettek volna, azonban a védő egy szöglet után az ötösről a kapu fölé lőtte a labdát. Ezután kiegyenlítettebbé vált a mérkőzés és a 11. percben a pécsi hálóőrnek kellett hatástalanítania Bognár 16 méteres lövését. A 19. minutumban megszerezték a vezetést a hazaiak. Rácz baloldali beadására Koller robbant be középen és a védőket megelőzve közelről a hálóba bólintott. Két perccel később Bognár 18 méteres lövése kerülte el kevéssel a pécsi ketrecet. A játékrész második felében csendben csordogált a mérkőzés, a kapuk csak elvétve forogtak veszélyben. Az első félóra végén Rácz távoli lövését fogta meg magabiztosan Horváth. Két perccel a félidő vége előtt Frőhlich fejelt közelről a hálóba, azonban a játékvezető a partjelző intésére lest ítélt és érvénytelenítette a találatot. Az ellentámadás végén Pilibaitis 20 méteres próbálkozása zúgott el a kapufa mellett.


Gólváltás négy perc alatt


Fordulás után növelte előnyét a baranyai gárda, miután Szathmári bombázott a jobb alsó sarokba az 52. minutumban. Négy perccel később Menougong beadására Harsányi érkezett kitűnő ütemben és a védők asszisztálása mellett néhány lépésről a kapuba továbbította a játékszert. Együttesünk a szépítőgól után fölényben futballozott, de igazán nagy helyzetet nem sikerült kialakítani ebben a periódusban. A játékrész felénél a hazaiak jártak közel a gólszerzéshez, azonban Horváth megmentette csapatunkat a góltól. A 68. percben ismét a piros-feketék rohamoztak, de Szalai kétszer is tisztázott az ötösön. Negyedórával a lefújás előtt Bognár vállalkozott lövésre, azonban az életerős bombája a keresztléc fölött hagyta el a játékteret. A 79. minutumban Szathmári lövését Horváth szép vetődéssel hárította. A 86. percben óriási lehetőség adódott együttesünk előtt, azonban Bognár szöglete után a berobbanó Szalai fejese célt tévesztett, így labdarúgóink nem tudták megszerezni a hosszabbítást jelentő találatot. A mecsekaljai gárda győzelmének köszönhetően bejutott a Magyar Kupa legjobb 16 csapata közé, míg Harsányiék számára befejeződött a sorozat.


„Visszavágó” szombaton

Véber György együttese szombaton visszavághat a kupavereségért, miután a két csapat az OTP Bank Ligában is találkozik egymással. A Mezőkövesd Zsóry – Pécsi MFC-Matias bajnoki összecsapás november 2-án, szombaton 16 órakor kezdődik a Városi Stadionban.


A mérkőzés jegyzőkönyve:

PMFC-Matias – Mezőkövesd Zsóry 2 – 1 (1 – 0)
Pécs, 400 néző. vezette: Pintér Cs. (Huszár B., Kóbor P.)

PMFC: Gőcze – Nagy, Balogh, Romic, Eke, Koller, Mohl, Szatmári, Márkvárt (Wittrédi, 92.p), Rácz (Deutsch 57.p), Frőhlich (Horváth, 78.p). Vezetőedző: Lőrincz Emil
Mezőkövesd: Horváth – Hegedűs Cs., Szalai, Hegedűs D., Gévay, Dobos (Menougong, 46.p), Kiss, Pilibaitis, Melczer (Olasz, 72.p), Bognár, Harsány. Vezetőedző: Véber György
Gólok: Koller (19.p), Szatmári (52.p), illetve Menougong (56.p)

Továbbjutott: PMFC-Matias

Kapcsolódó hírek