Ugrás a tartalomhoz

Tájékoztató

Mezőkövesd hírei

Mezőkövesd város Önkormányzata a Szociális igazgatásról és ellátásokról szóló 4/2007 (III.1) számú önkormányzati rendeletében meghatározottak szerint támogatást nyújt az időskorú lakosai számára.

A jogszabályban foglaltak szerint több jogosultsági feltétel együttes fennállása esetén kérhető a szemétszállítási díj önkormányzati támogatása és a Zsóry Gyógy-és Strandfürdő belépéshez támogatás
A szemétszállítási díj támogatását a fent említett jogszabály által meghatározott támogatotti kör  esetében igényelhető, elsődlegesen ahol kizárólag 62 év feletti személyek élnek.

Amennyiben az ellátást igénybe vevő a szemétszállításhoz nyújtott önkormányzati támogatást a következő naptári évben teljes egészében igénybe kívánja venni, a kérelmet és annak jogosultságát igazoló mellékleteket a tárgyév január 31-ig kell bejelenteni a Polgármesteri Hivatal Hatósági és Szociális Irodájához. A tárgyév folyamán benyújtott kérelmekre – a jogosultság megállapítása esetén – a kérelem benyújtását követő hónap 1. napjától kell megállapítani a támogatást.
A 2014. évre vonatkozó kérelmeket adott év január hónapjában lehet előterjeszteni.

A Zsóry Gyógy-és Strandfürdő belépéshez támogatásnak nincs beadási határideje, adott év során bármikor benyújtható a kérelem az évente húsz alkalommal történő - az adott naptári év december 31-éig – terjedő felhasználásra


Erre, valamint a jogosultsági feltételekre vonakozóan a Mezőkövesdi Újság adott év januári számában értesítést teszünk közzé.

Tájékoztatás kérhető a Hatósági és Szociális iroda 511-555 telefonszámán.

Dr. Fekete Zoltán
polgármester

Kapcsolódó hírek