Ugrás a tartalomhoz

Rendőrkézen a napokban történt csoportosan elkövetett rablás gyanúsítottjai

Mezőkövesd hírei

A mezőkövesdi lakosok kedélyét két ízben is felkorbácsolták az elmúlt hetek eseményei, a helyi rendőrkapitányság eredményes nyomozása azonban megnyugtathatja az állampolgárokat.

Rablás bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított eljárást a Mezőkövesdi Rendőrkapitányság ismeretlen tettesek ellen. A kapitányság dolgozói a végsőkig elmentek a siker érdekében, családjuktól is megvonva szabadidejüket hajtottak, hogy a végére járjanak annak a felháborító cselekedetnek, ami városunk egyedül élő lakosait érte.

Első ízben október 1-jén 130 körüli időben Diófa úti családi ház bejárati ajtaját csákánnyal feszítették ki, hogy behatolhassanak. Az ott lakó 92 éves védekezésre képtelen néni zajra ébredve egy ismeretlen személyt látott a szobájában, aki elemlámpával világított. Az elkövető pénzt követelt, ezért az idős hölggyel a konyhába ment, ahol átadta neki pénztárcáját benne 28.370 Ft készpénzzel. Ám ez nem elégítette ki a fekete maszkos éjszakai látogatókat, ezért még különböző tárgyakat magukhoz véve (édesség, piperecikkek, evőeszközök, karórák) távoztak a helyszínről. Tettük közben a nénit e szavakkal nyugtatták: „ne féljen, ne féljen, a jó Isten majd megsegíti”.   A bűncselekménnyel 80.000 Ft értékben okoztak kárt az idős hölgynek, melyhez 15.000 Ft értékű rongálási kár is felróható.

November 8-án hajnali 03.00 órakor a három főből álló banda ismét lecsapott. Most egy Alkotmány úti lakás lett a célpont, ahová redőny lefeszítés és ajtó befeszítés módszerével hatoltak be. Az egyedül élő 75 éves hölgy arra ébredt, hogy az ágya felett álló személy elemlámpával világít a szemébe, miközben pénzt követelt. Nyomatékul egy fémes tárgyat halántékához nyomva azt mondta: „ha nem adod ide, megöllek”. A hölgy megmondta hol a készpénze, s a telefonzsinórt elvágva az tettesek további pénz után kutattak. Mivel nem találtak több értéket, a feldúlt lakásból kis idő múlva távoztak.

Az első esetben nem történt bántalmazás és fenyegetés, azonban a második alkalommal már életveszélyes fenyegetést is használtak az elkövetők, amit a rend őrei személyes sértésnek vettek. A két ügyet összekapcsolva, a cselekmény súlyára való tekintettel kiemelt figyelemmel végezte nyomozati munkáját a rendőrség, melynek eredményeként a Mezőkövesdi Rendőrkapitányság őrizetbe vette a bűncselekmények elkövetésével megalapozottan gyanúsítható: fiatalkorú F. József Zsolt 15 éves, N. Ferenc 21 éves és I. János 18 éves mezőkövesdi lakosokat, s előterjesztést tett a terheltek előzetes letartóztatására, amit ügyészi indítványra a bíróság elrendelt. Amennyiben a gyanúsítottak tette a bíróság előtt bizonyítást nyer, úgy halmazatban akár 15 évig terjedő börtönbüntetést is kaphatnak.

Mezőkövesdi Rendőrkapitányság (J)

Kapcsolódó hírek