Ugrás a tartalomhoz

Szent Erzsébet ünnepe (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

November 19-én rendezte meg a Mezőkövesdi Kistérségi Szociális és Gyermekjóléti Szolgálat az Árpád-házi Szent Erzsébet-díj átadó ünnepségét.

A rendezvényen beszédet mondott dr. Fekete Zoltán polgármester, Medvegy János apát, plébános, valamint Zsák Terézia intézményvezető.
Árpádházi Szent Erzsébet napján elsőként három önkéntes munkáját ismerték el, akik munkájukkal, támogatásukkal nagyban hozzájárultak az intézmény munkájához. Így oklevelet és virágcsokrot vehetett át Zsák Terézia intézményvezetőtől Bíró Erika, Képesné Kovács Éva és Radványiné Fodor Valéria.
Ebben az esztendőben a Szent Erzsébet díjat Kaló János Péterné, Erzsike kapta meg, aki az Idősek Gondozóházában, mint konyhai kisegítő dolgozik.
„Erzsike 1985. október 15-tól a Mezőkövesd Városi Tanács Egyesített Szociális intézményében szociális gondozóként kezdte meg munkáját, a házi szociális gondozásban. Később a Mezőkövesd Városi Tanács Gondozási Központja, majd Mezőkövesd Városi Tanács Családsegítő Központja 3. sz. Idősek Klubjában dolgozott kisegítőként.  1999.jaunár 1-jétől a mai átmeneti ellátást nyújtó Idősek Gondozóházában konyhai kisegítő munkakörbe nevezték ki. Jelenleg is itt ebben az intézményben, ebben a munkakörben dolgozik. Munkájában, mindig igyekszik a teljes értéket nyújtani. Segítőkész, szerény személyiség nem szeret előtérbe kerülni, empátiás a lakók, hozzátartozók iránt. Amikor most az Erzsébet díj átadása kapcsán megkérdeztük a lakókat, hozzátartozókat, kollégákat mindannyian elmondták, hogy szinte nincs is olyan kérés, amit Erzsike ne teljesítene. ő az, akire lehet számítani, minden helyzetben.  Nem engedi, hogy saját gondjait lássák az idős, beteg emberek. Sokat mosolyog, jókat tud nevetni, amire nagyon nagy szükség van ebben a szakmában. Öröm vele dolgozni” – olvasta fel a díjazott méltatását Molnár Pálné, az idősellátás vezetője.
A rendezvényt verses, zenés és énekes műsorral színesítette többek között Zeneiskola növendékei, a Hang Stúdió énekese, Indre Andrea, valamint a Széchenyi István Katolikus Szakképző Iskola tanulója.

Kapcsolódó hírek