Szechenyi 2020
Szechenyi 2020
hu en de pl
ma 2023. december 8. (péntek) 19:32 Mria névnapja van
 
Szavalóverseny a Költészet Napján

Szavalóversenyt szerveztek a Költészet Napja alkalmából április 11-e és 14-e között a Városi Könyvtárban. A megmérettetésen óvodások, alsó- és felső tagozatos diákok, valamint középiskolások vettek részt.  


Idén újításként a megmérettetésen a középiskolás tanulók is megmutathatták tudásukat. A versenyt korcsoportonként rendezték meg, melynek nyitónapján, április 11-én dr. Hajdu András alpolgármester mondott köszöntőt. 

Az óvodások és az iskolások produkcióit a Nyugdíjas Pedagógus Klub értékelte, míg a középiskolások szavalatát a MASZK Egyesület három tagja zsűrizte. A versenyzők többek közt Babits Mihály és Pilinszky János műveket adtak elő. 
A legkisebb korosztályban, az óvodások közül az egerlövői Riczkó Balázs érte el az első helyet a szavalóversenyen. A költészet napi megmérettetésen az 1-2. osztályosok csoportjából a kövesdi Szent István Katolikus Általános Iskola növendéke, Szabó Viktor lett az első. A 3-4. osztályos gyerekek közül Prókai Blanka teljesített a legjobban, aki a Mező Ferenc Tagiskola tanulója. 
Az 5-6. osztályosok korcsoportjában Antal Alexa, a Szent Imre Tagiskola diákja lett az első helyezett. A 7-8. osztály legjobbja pedig a mezőnyárádi Harangozó Hajnalka volt. A középiskolások közül a Szent László Gimnázium növendéke, Demjén Boglárka bizonyult a legjobb szavalónak. A zsűri különdíját Tóth Bence kapta meg, aki a Szent László Gimnáziumba jár. A könyvtár különdíját pedig a Széchenyi István Szakképző Iskola diákjának,  Duka Viviennek ítélték oda. 


Vissza

   A Zsóry gyógy- és
   egészségparkról bővebben:

 

 


Weboldalkészítés