Ugrás a tartalomhoz

20 éves a mezőkövesdi mazsorett

Mezőkövesd hírei

Hétvégén ünnepelte fennállásának 20. évfordulóját a mezőkövesdi Mazsorett Csoport. E jeles alkalomra nagyszabású gálával készültek.

November 30-án megtelt a Közösségi Ház színházterme, hogy együtt ünnepelhessék meg a jeles évfordulót. Az ünnepség elején Tállai András, országgyűlési képviselő, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára mondott köszöntőt, aki kiemelte, hogy a városunkban, az országban az elsők között megalakult mazsorett csoport mindig fontos szerepet töltött és tölt be ma is Mezőkövesd kulturális életében. Az államtitkár Reich Lászlóné, Jutka néni elmúlt 20 évben végzett kitartó munkáját jelképesen 20 szálból álló rózsacsokorral köszönte meg.
Ezt követően pedig Dohos László, a Magyar Fúvószenei és Mazsorett Szövetség elnöke méltatta a mezőkövesdi mazsoretteket és apró ajándékkal kedveskedett a csoport vezetőjének, Reich Lászlónénak.
A gála során a legkisebb, óvodás csoporttól egészen a fiatal táncosokig minden mezőkövesdi korcsoport színpadra lépett. A házigazda lányok mellett Kézdivásárhelyről és Szihalomról is érkeztek vendégfellépők. Természetesen ez alkalommal is a Mezőkövesdi Fúvószenekar kísérte a mazsorettek produkcióit.
Az est végén egy koreográfia erejéig a mazsorettes lányok anyukájukkal együtt táncoltak egyet.
Az esemény zárásaként pedig a nemrégiben 60. születésnapját ünneplő Reich Lászlónét meglepetés produkcióval és tortával köszöntötték az egykori tornász lányai, illetve régi és mostani mazsorettesei. Mindemellett Mozerné Horga Stefánia, a Művészeti Tagiskola vezetője, valamint a különböző mazsorett csoportok is ajándékkal kedveskedtek az ünnepeltnek.

Kapcsolódó hírek