Ugrás a tartalomhoz

Régi növendékek koncertje (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Az 50 éves fennállását ünneplő városi Zeneiskola koncert-sorozatot indított, amely során egykori növendékek lépnek fel. A sorozat legutóbbi hangversenye november 30-án volt. Ezen alkalommal Bokor Ildikó zongorán, illetve Fábián Tímea fuvolán játszott.

A hangverseny első részében egyebek mellett W. A. Mozart: G-dúr koncert III. tétele, majd Franz Xavier Mozart: Rondó című műve hangzott el, valamint impresszionista és expresszionista művek is megszólaltak. Egy szóló zongoradarabként, Dohnányi Ernő: Pastorale műve is felcsendült a koncert során, amely előidézte a karácsony idilli hangulatát a hallgatóság számára. A koncert zárásaként pedig Bartók: Magyar népdalszvitjét hallgathatta meg a közönség Arma Pál átiratában.
Bokor Ildikó és Fábián Tímea másodjára szerepelt már így együtt a mezőkövesdi Zeneiskolában.


A művészekről röviden:

Bokor Ildikó a mezőkövesdi zeneiskolában kezdte tanulmányait zongora szakon, Molnár Mónika tanárnőnél. Tehetsége már korán megmutatkozott, ezért a miskolci Bartók Béla zeneművészeti Szakközépiskola előkészítő tagozatára felvételt nyert 1993-ban. 1999-ben az országos Chopin versenyen 3. helyezést, majd 2002-ben Debrecenben a Schumann zongoraversenyen 1. helyezést ért el.  Miskolcon tanult 2002-ig, majd a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Akadémián Baranyay László és Kecskés Balázs osztályában diplomázott 2004-ben. Jelenleg Budapesten él, a Józsefvárosi zeneiskola zongora tanára.



Fábián Tímea
, péceli születésű fuvolaművész Miskolcon ismerkedett meg Ildikóval. 2000-től játszanak együtt, folyamatosan vannak fellépéseik országszerte. Tímea is ért el országos és nemzetközi sikereket: 1996-ban a Szent István Király Zeneművészeti Szakközépiskola által rendezett Országos Fuvolaversenyen 1. helyezést, majd ugyanebben az évben a balassagyarmati Nemzetközi Fuvoladuó és Kisegyüttes Fesztiválon 2. helyezést és különdíjat kapott. 2002-ben a krakkói Nemzetközi Fuvolaversenyen középdöntősként szerepelt.

Kapcsolódó hírek