Ugrás a tartalomhoz

A remény fénye (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Vasárnap immár a második gyertyát gyújtották meg a város adventi koszorúján. A rendezvényre ez alkalommal is sokan kilátogattak, benépesítve a Szent László templom előtti teret.

A Mezőkövesd Város Önkormányzata által szervezett közös gyertyagyújtáson elsőként a Református Egyházközség ifjúsági csoportjának műsorát tekinthették meg, amelyben a karácsonyfaárus és egy szegény kislány megható, tanulságos történetét elevenítették fel. Majd a Mező Ferenc Tagiskola harmadik osztályos tanulói mutatták be verses, énekes, táncos produkciójukat. Ezután  két koldus éjszakájának történetét mesélték el  a Református Egyházközség ifjúsági csoportjának tagjai. A műsor folytatásaként Antal Alexa, a Maszk tagjának versszavalatát hallgathatták meg, majd pedig Bartha Istvánné saját, a Szeretet fénye című versét szavalta el.
A program végén Antal Alexa meggyújtotta a második gyertyát, amely a remény fényét szimbolizálja.
A rendezvény zárásaként pedig Horváth Krisztián előadásában hallgathatta meg a közösség a Csendes éj című dalt.
Az adventi gyertyagyújtások alkalmával a Karitász Mezőkövesdi Szervezete az „Egymillió csillag a szegényekért” akció keretében várja az adományokat, hogy a rászoruló családokon segíteni tudjanak.

Kapcsolódó hírek