Ugrás a tartalomhoz

Évet zártak (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Regionális évzáró ünnepséget rendezett a Mozgássérültek Mezőkövesdi Egyesületének SM Klubja december 7-én.

Az ünnepségen elsőként Gáspár László, a mezőkövesdi SM Klub vezetője köszöntötte a résztvevőket, aki egyebek mellett ismertette az évzáró célját. Kiemelte, azért tartják meg a nagyszabású rendezvényt, hogy a Sclerosis Multiplex-ben szenvedő betegtársaiknak egy felejthetetlen ünneppel kedveskedhessenek. Hozzátette, számukra ezek az események biztosítják a közös ünneplés lehetőségét, emellett a szakmai előadásoknak köszönhetően a betegségről szerzett ismereteiket is szélesíteni tudják.


Fontos az aktív közösségi élet

Ezt követően dr. Fekete Zoltán polgármester mondott ünnepi köszöntőt, aki egyebek mellett kiemelte az aktív közösségi élet fontosságát, melyhez egy közösségi térre is szükség van. Elmondta, a város vezetői nagy gondot fordítanak az önkormányzati intézmények felújítására, amely jövőre is folytatódni fog. A polgármester hozzátette, a tervek között szerepel a Mozgássérültek Mezőkövesdi Egyesületének is otthont adó Abkarovits Jenő téri épület rekonstrukciója. Dr. Fekete Zoltán reményét fejezte ki, hogy a klub tagjai jövőre már a felújított ingatlanban ünnepelhetik majd együtt a Karácsonyt. A polgármester beszédének végén Tállai Andrásnak, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkárának üdvözletét tolmácsolta, majd áldott ünnepeket és boldog új esztendőt kívánt a jelenlévőknek. Az ünnepélyes megnyitó végén a Mikulás is betoppant és emléklapokkal kedveskedett a résztvevőknek.


Hasznos szakmai tanácsok

Az összejövetel ezután a Sclerosis Multiplex-szel kapcsolatos szakmai előadásokkal folytatódott. Dr. Semjén Judit, az Egri SM Központ vezetője az SM betegségről, a tünetekről, valamint az SM betegek gyerekvállalásának kockázatairól osztotta meg gondolatait. Dr. Guseo András a gondolat erejéről tartott előadást, amely fontos szerepet játszik az SM betegek kezelésében, illetve gyógyításában. Ezt követően Barta Istvánné, a mezőkövesdi Egészség Klub Egyesület tagja a Meridián torna rejtelmeibe avatta be a jelenlévőket, akik az elméleti oktatás után gyakorlatban is megismerhették az emberi szervezet öngyógyító erejének növelését elősegítő tornát. Az évzáró összejövetel ebéddel zárult.

Kapcsolódó hírek