Ugrás a tartalomhoz

„Lakóhelyem védett értékei”

Mezőkövesd hírei

A Föld Napja alkalmából „Lakóhelyem védett értékei” címmel fotó és versíróversenyét írt ki a Holocén Egyesület. Az immár 20. alkalommal meghirdetett pályázatra beérkezett alkotásokból április 20-án nyílt kiállítás a Galériában.

A Holocén Természetvédelmi Egyesület helyi szervezete minden évben pályázatot hirdet ki a Föld Napja alkalmából általános iskolások számára. Az egyik esztendőben képzőművészeti, a másik évben pedig versíró és fotópályázatot ír ki a civil szervezet. Ebben az évben fotó- és versíróversenyen vehettek részt a gyerekek, amelynek a témája a lakóhelyünk, Mezőkövesd védett, természeti és építészeti értékei voltak. A pályázatra igényes és kreatív alkotások érkeztek. Idén a korábbi évekhez képest sajnos kevesebb diák vett részt a megmérettetésen. Ez alkalommal a mezőkövesdi tagiskolákból, valamint a Fundamentum Általános Iskolából érkeztek be pályamunkák. 

A kiállításmegnyitón Korpás Károly köszöntötte a résztvevőket, majd Szilvási Barnabásné osztotta meg a Föld Napjával kapcsolatos gondolatait. Ezt követően a  versíró pályázat résztvevői szavalták el írásaikat. A rendezvény a pályázat első három helyezettjének díjazásaival ért véget. A versíró verseny első helyezettje Bodnár Balázs, a második helyezettje pedig Bak Pál lett. A fotópályázaton harmadik lett a Mező Ferenc Tagiskola két diákja, Székely Eszter és Székely Katalin. A második helyet érte el alkotásával Juhász Dániel, a Fundamentum Iskola növendéke. Megosztott első helyezett lett a Bárdos Lajos Tagiskola két tanulója, Szolnoki Boglárka és Kratochvil Szabina. 

Kapcsolódó hírek