Ugrás a tartalomhoz

Összeült a MÉRTÉK” Kör (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Megtartotta 2013-as utolsó összejövetelét a Matyó Értékközvetítők Baráti Köre december 12-én.

A Népi Művészetei Házában megrendezett ülés elején Berecz Lászlóné, a Matyó Népművészeti Egyesület elnöke foglalta össze az év eseményeit, kiemelve a matyó örökség UNESCO reprezentatív listájára történő felkerülését, az idei Kisjankó Bori Országos Hímzőpályázat és kiállítás sikerességét, a Matyó Néptáncegyüttes fellépéseit, kimagasló szerepléseit, a számos kiállítást, rendezvényt, ahol képviselték településünket.
Ezt követően felolvasták Kiss József nyugdíjas ének-zene tanár „Mit jelent számomra a matyó kultúra öröksége?” című írásának egy részét, amelyben a matyósághoz fűzött érzéseink, a kincseinket veszi sorra.
Az összejövetel végén „Miért kell stratégia a népművészetnek?” – Helyzetelemzés és jövőkép a magyar kézműves értékek fennmaradása érdekében címmel tartott előadást Pál Miklósné, a Népművészeti Egyesület Országos Szövetségének elnöke. Az előadás során számos hasznos, fontos információt, ötletet meríthettek a jelenlévők, amelyeket akár át is lehet majd ültetni a matyó értékek átörökítéséért folytatott munkába.

Kapcsolódó hírek