Ugrás a tartalomhoz

Siker után vereség

Mezőkövesd hírei

Második helyen végzett a Mezőkövesdi KC felnőtt csapata a Balmazújvárosban megrendezett felkészülési tornán.

A kétnapos megméretésen az MKC mellett a házigazda NBI/B-s Kőnig-Trade Balmazújváros, valamint a román élvonalban szereplő Torda együttese vett részt január 10-én és 11-én. Az MKC elsőként a Torda ellen lépett parkettre, amely Skaliczki László első találkozója volt csapatunk vezetőedzőjeként. Kézilabdázóink a mérkőzés első perceitől kezükbe vették az irányítást. Dobóék elől és hátul egyaránt gyorsan és precízen játszottak, így fokozatosan nőtt a felek közötti különbség. Csapatunk gyakorlatilag hullámvölgy nélkül teljesítette az első félidőt, melynek eredményeként 17-8-as kövesdi vezetésnél  cseréltek térfelet az együttesek.
Skaliczki László tanítványai fordulás után is uralták az összecsapást és a játékrész derekán már 11 góllal álltak jobban ellenfelüknél. Az MKC vezetőedzője a magabiztos vezetés tudatában a fiatalokat is bevetette. A találkozó végére egy kicsit feljebb zárkóztak Dediuék, de ettől függetlenül Grünfelderék győzelme egy pillanatig sem forgott veszélyben. Együttesünk gyakorlatilag végig jó teljesítményt nyújtva, teljesen megérdemelten nyerte meg 32-25-re a találkozót. A kövesdi örömet beárnyékolta Szepesi súlyos sérülése. A fiatal szélső lábtörést szenvedett, ezért mintegy 4-6 hetes kihagyás vár rá.


Nem tudták megismételni

A torna második napja jól kezdődött az MKC számára, hiszen a Balmazújváros és a Torda megosztozott a pontokon (32-32), így Molnáréknak már egy döntetlen is elegendő lett volna a megméretés megnyeréséhez a házigazdák ellen.
Kézilabdázóink villámrajtot vettek a mérkőzés elején, hiszen Benisék pillanatok alatt megléptek 3-1-re, de ezután magukra találtak a vendéglátók, így 10 perc után 5-5-re álltak a csapatok. Kiss Olivér remekül őrizte a kövesdi kaput, azonban támadásban egyre több hiba jellemezte az MKC játékát. Nyolc perccel a félidő vége előtt még döntetlenre álltak a csapatok, de ezután a hazaiak egy 4-0-ás sorozatot produkáltak, ami elég volt ahhoz, hogy a hajdúságiak előnnyel vonulhassanak pihenőre. A játékrész utolsó találatát az MKC egyik horvát próbajátékosa Cuzic lőtte időn túli szabaddobásból, ezért 30 perc után 14-12-re vezettek Füzesi Ferenc tanítványai.
A második játékrész első felében a hazaiak kiegyenlített teljesítményt nyújtottak, míg az MKC elsősorban az ellenfél kapujánál vétett hibákat, a ziccerek elpuskázása miatt. A kimaradt helyzetek megbosszulták magukat, kézilabdázóink a találkozó hajrájához közeledve 26-20-as hátrányban voltak. Együttesünk azonban nem adta fel a mérkőzést és Dobóék egy 4-0-ás sorozattal ismét nyílttá tették az összecsapást. Csapatunk lendülete azonban nem tartott ki a lefújásig, így a kiélezett végjátékból a Balmazújváros együttese jött ki győztesen. Korsósék 28-25-re nyerték meg a mérkőzést.
A hazaiak az MKC elleni sikerüknek köszönhetően megnyerték a tornát három ponttal, együttesünk 2 egységgel a második helyen végzett, míg a Torda csapata 1 ponttal bronzérmes lett a megméretésen.


Két játékos 18 gólja

Együttesünkben Cuzic Rudolf és Radnic Tomislav személyében két horvát próbajátékos szerepelt a tornán. A próbázók kiváló produkcióval rukkoltak ki, hiszen az irányító Cuzic a Torda ellen 3, míg a Balmazújváros ellen 8 találatot szerzett. A szélsőként bevethető Radnic a Torda kapuját egy, míg a hajdúságiak hálóját 6 alkalommal vette be. A játékosok sorsáról hamarosan döntés születik.


Kedden bajnoki mérkőzés

Skaliczki László csapata ezen a héten már tétmérkőzést fog lejátszani. Dobóék az NB I-es kézilabda bajnokság 18. találkozóján a Provident-Junior Válogatott vendégeként lépnek parkettre Balatonbogláron. Az összecsapás január 14-én, kedden 18 órakor kezdődik a balatonparti városban.

A bajnoki találkozón kívül még egy felkészülési mérkőzés is vár Kovácsékra ezen a héten. Csapatunk az NB II-es Kalocsa gárdáját látja vendégül Mezőkövesden. A találkozó január 16-án, csütörtökön 11 órakor kezdődik a Városi Sportcsarnokban.


Az MKC felkészülési tornán elért eredményei:

Mezőkövesdi KC – AC Torda 32-25 (17-8)

Kőnig-Trade Balmazújváros – Mezőkövesdi KC 28-25 (14-12)

A torna végeredménye:

1. Kőnig-Trade Balmazújváros 3 pont

2. Mezőkövesdi KC 2 pont

3. AC Torda 1 pont

Kapcsolódó hírek