Ugrás a tartalomhoz

Csendes volt a december (videóval)

Mezőkövesd hírei

Nyugodtan telt el városunkban a karácsony, a szilveszter. 2013-ban jellemzően kedvezőbben alakult a bűnelkövetések száma a korábbi évekhez képest.

Az év végi rohanás, a karácsonyi vásárok, a szilveszter idején általában megnő a közlekedési balesetek száma, egyre több trükkös tolvaj, zsebtolvaj jelenik meg az utcákon, a forgalmasabb tereken, boltokban, üzletekben. Ennek elkerülése érdekében az év utolsó hónapjában fokozott rendőri jelenlét volt Mezőkövesden, illetve a Mezőkövesdi Rendőrkapitányság illetékes területein. A rendvédelmi szerv igyekezett úgy kialakítani a szolgálati rendet, hogy a kapitánysághoz tartozó településeken minden nap biztosított legyen a napi 24 órás rendőri jelenlét. A megelőző akció pedig eredményesnek mondható, hiszen bűnügyi szempontból nyugodtan tel el a december. Sajnos ez a közlekedési balesetek tekintetében nem mondható el, hiszen az év utolsó hónapjában egy halállal végződő baleset volt a szentistváni úton. Ebben az esetben a felelősséget a Megyei Rendőr-főkapitányság vizsgálja. Emellett egy szerencsésebb kimenetű baleset is volt az elkerülő úton, ahol egy turistákat szállító busz borult fel. A busz előbb árokba hajtott, majd az oldalára borult. Az utasok közül nyolcan sérültek meg.
Decemberben külön akció keretében igyekeztek kiszűrni az ittas gépjárművezetőket. Az esztendő utolsó hónapjában 9, míg januárban újabb 2 vezetőnek kell majd vállalnia annak felelősségét és következményeit, hogy alkoholfogyasztás után ült a volánhoz.
A 2013-as évet pozitív statisztikával zárhatta le a Mezőkövesdi Rendőrkapitányság, ami azt jelenti, hogy évről évre csökkenés figyelhető meg a bűncselekmények számát tekintve városunkban.
A decemberi nyugalmat követően az új év viszont bosszúságot hozott, hiszen több vagyon elleni bűncselekmény is történt az elmúlt hetekben. Ezen a téren a nyomozás jól halad, várhatóan rövid időn belül előállításra kerülhet a tettes, a tettesek.

Kapcsolódó hírek