Ugrás a tartalomhoz

Két meccsen egy tucat (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Két magabiztos győzelmet aratott a Mezőkövesd Zsóry felnőtt csapata a hétvégén megrendezett felkészülési összecsapásokon. Véber György tanítványai a kövesdi U21-es gárda mellett az NB III-as Cigánd ellen is meggyőző teljesítménnyel nyertek a Városi Stadionban.

Január 6-án kezdte meg a felkészülést az OTP Bank Ligában szereplő együttesünk a tavaszi szezonra. Véber György az első tétmérkőzéseket a második hét végére irányozta elő, így labdarúgóink először január 18-án tesztelhették le, hogy hol tartanak a felkészülésben. A vezetőedző két részre osztotta a csapatot, így a rendelkezésre álló játékosok közül szinte mindenki 90 perces játéklehetőséget kapott a műfüves pályán megrendezett találkozókon.


A fiatalok is betaláltak

Az első összecsapáson több próbajátékos, illetve ősszel sérüléssel bajlódó focista is pályára lépett együttesünkben az U21-es csapat ellen. Az egyaránt Diósgyőrben pallérozódó Csirszki Martin és Menyhért Ádám mellett az ukrán „próbázó”, Szilvási Zoltán kapott lehetőséget a bizonyításra. A találkozón együttesünk érvényesítette nagyobb tudását, ugyanakkor a fiatalok bátran és lendületesen futballoztak. A találkozón összesen hét találat született. A felnőtt csapat játékosai közül Menougong kétszer talált a kapuba. A támadó mellett Olasz, Csirmaz, Gévay, valamint Bogdány lőtt gólt, míg a fiatalok közül Fuckler volt eredményes, így az összecsapás a felnőtt csapat 6-1-es sikerével zárult.


Hatot lőttek Balajtiék

A második összecsapáson az NB III. Keleti csoportjában 6. helyen álló Cigánd lépett pályára labdarúgóink ellen. A mérkőzésen lehetőséget kapott csapatunk két új labdarúgója, a Diósgyőrből érkezett védekező középpályás Takács Péter és a védelemben bevethető szlovák Stanislav Velicky. Az edzőmeccs első 30 perce kiegyenlített játékot hozott és mindkét csapat előtt adódtak lehetőségek a gólszerzésre. A helyzetek közül labdarúgóink értékesítettek egyet, miután Balajti pontos beadását követően Harsányi lőtt közelről a vendégek kapujába a 25. percben. A félidő hajrája kövesdi fölényben telt, amely gólokban is megmutatkozott. A 38. percben Fótyik indítása után Harsányi kapásból vágta be nagy erővel a labdát a hálóba. Két perccel később egy villámgyors kontra végén Dobos passzolt Balajtihoz, aki pár lépésről az üres kapuba továbbította a játékszert.


Gyors gólok

A második játékrész ott folytatódott ahol az első 45 perc véget ért. Labdarúgóink saját 16-osunk előterében labdát szereztek, majd egy nagyszerű kontra végén Balajti remek emelésével tovább növelték a két csapat közötti különbséget az 52.minutumban. Alig két perccel később ismét a remek formában futballozó Balajti mattolta a cigándi védelmet, miután egy remek cselsorozat végén mintegy 10 méterről a kapuba lőtt, így a támadó klasszikus mesterhármassal vette ki a részét a fölényes kövesdi győzelemből. A mérkőzés utolsó találata Melczer nevéhez fűződik, aki tíz perccel a lefújás előtt egy 18 méteres szabadrúgást tekert gyönyörű mozdulattal a kapu bal felső sarkába, így a középpályás alakította ki a 6-0-ás végeredményt.


Két meccs a héten

Együttesünk a héten tovább folytatja a felkészülést a tavaszi szezonra. Labdarúgóink legközelebb ismét hazai környezetben lépnek pályára az NB III-as FC Hatvan ellen. Az összecsapás január 22-én, szerdán 15.30-kor kezdődik a Városi Stadion műfüves játékterén.
Melczerék ezt követően az NB II-es Vasas vendégeként játszanak majd felkészülési mérkőzést Budapesten. A találkozó január 25-én, szombaton 11 órakor kezdődik a Fáy utcában.


A két mérkőzés jegyzőkönyve:

Mezőkövesd Zsóry - Mezőkövesd Zsóry U21 6-1 (3-0)
MSE: Ficsór - Búrány, Menyhért, Szilvási, Gévay, Sigér, Bogdány, Csirmaz I., Csirszki, Menougong, Olasz. Vezetőedző: Véber György

MSE U21: Kertész V. - Turcsik, Sebe, Lázár, Budai, Pelyhe, Gallik, Nyikes, Fügedi, Fuckler, Reményi. Edző: Sivák Sándor
Gólok: Menougong 2, Olasz, Csirmaz, Gévay, Bogdány, ill. Fuckler


Mezőkövesd Zsóry FC – Cigánd SE 6-0 (3-0)
Mezőkövesd: Horváth (46.p Szántai) – Hegedűs, Szalai, Velicky, Fótyik, Takács, Dobos, Bognár, Melczer, Balajti, Harsányi. Vezetőedző: Véber György

Cigánd: Sánta (Bákonyi 46.p) – Szűcs (Módis 46.p), Ur, Sipos (Tempfli 46.p), Ludescher (Pócsi 46.p), Fljáska (Hadházi 46.p), Baksa, Barzó (Vasas 46.), Pop (Lakatos 46.p), Varga Z., Roszel. Edző: Fogarasi Zoltán

Gólok: Harsányi (25., és 38.p), Balajti (40. 52. és 54.p), Melczer (79.p)

Kapcsolódó hírek