Ugrás a tartalomhoz

Ellentétes félidők – új játékosok (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Mezőkövesdi KC – B.Braun Gyöngyös 23-25 (15-8)

Kétgólos vereséget szenvedett városunk első osztályú felnőtt csapata a szomszédvár Heves megyei gárdától. Rudolf Cuzic és Tomislav Radnic személyében két új játékossal bővült az MKC játékoskerete.

Skaliczki László vezetésével az eddigi legnehezebb erőpróba várt együttesünkre a felkészülési időszakban, ugyanis kézilabdázóink a felsőházhoz tartozó gyöngyösiekkel találkozott január 22-én. A látogatók a bajnokság alapszakaszában oda-vissza megverték az MKC-t és most is esélyesebbnek tűntek a győzelemre, noha az eredmény másodlagos a felkészülési időszakban. Dobóék ettől függetlenül remekül tartották magukat, hiszen a 10. percben 3-3-ra álltak a csapatok, sőt a félidő felénél 7-4-es hazai vezetést mutatott az eredményjelző. Csapatunk a folytatásban is kiválóan játszott, így Benisék 10 perccel az első felvonás vége előtt 9-5-re vezettek. Együttesünk nagy kedvvel, illetve önbizalommal játszott és 11-8 után a félidő zárásaként állva hagyta a vendégeket, ennek köszönhetően 30 perc után 7 gólos hazai vezetésnek örülhettek a lelkes kövesdi drukkerek.


A hajrá döntött

Gulyás István csapata fordulás után összeszedettebben kézilabdázott, de ez hosszú ideig nem mutatkozott meg az eredményben, mivel Grünfelderék tartották a lépést és a jelentős előnyt Hudákékkal szemben. Az MKC a 40. percben 18-13-as, míg a 47. minutumban 21-15-ös előnyben volt és ekkor úgy tűnt, hogy az összecsapás kövesdi sikerrel fog zárulni. A vendégek azonban huszáros hajrát indítottak. Sándorék támadásban és védekezésben egyaránt elkapták a fonalat, így az MKC előnye rohamosan olvadni kezdett, ezzel együtt hét perccel a lefújás előtt 22-19-re még a Skaliczki tanítványok vezettek. A két együttes 23-22-es hazai vezetésnél rugaszkodott neki az utolsó 3 percnek, amely a remekül hajrázó gyöngyösieknek sikerült jobban. A mátraaljai gárda az utolsó 13 percet 10-2-re hozta le és a jó periódussal a mérkőzést is megnyerték. Kézilabdázóink a találkozó utolsó negyedét leszámítva nagyszerűen játszottak, ami bizakodásra adhat okot a közelgő bajnoki mérkőzések előtt.


Horvát erősítés

A felkészülési mérkőzéseken többször is lehetőséget kapott a bizonyításra az egyaránt horvát Rudolf Cuzic és Tomislav Radnic. A 28 éves Rudolf Cuzic irányító posztra érkezett és az elmúlt éveket a Medimurje, valamint az RK Porec csapatában töltötte. A Porec együttesével a nemzetközi kupaporondon is pályára léphetett. A rutinos játékos idén hét mérkőzésen jutott szóhoz és 21 gólt szerzett a bajnokságban.

Tomislav Radnic 24 esztendős és balátlövőként számíthat rá Skaliczki László. A játékos szintén a horvát élvonalban játszott, ahol a Split, a Marina Kastela, majd a Buzet együttesében pallérozódott. A fiatal játékos az elmúlt években ontotta a gólokat, ősszel a Medvescak Zagreb alkalmazásában állt, ahol 15 meccsen 86 találatot jegyzett.
Az MKC vezetősége a két horvát játékossal másfél éves szerződést is kötött, így 2015. június 30-áig szerepelnek Mezőkövesden. A játékoskeretben még várható változás, ugyanis a klub vezetősége több kézilabdázóval is tárgyal a közös folytatás lehetőségéről.


Jövő héten bajnoki

Együttesünk a jövő hétvégén tétmérkőzésen fog pályára lépni, amikor is a Váci KSE érkezik Mezőkövesdre. A bajnoki összecsapás február 1-jén, szombaton 18 órakor kezdődik a Városi Sportcsarnokban.
Kézilabdázóink a bajnoki találkozó előtt még egy edzőmérkőzést is le fognak játszani az NBI/B Keleti csoportjának listavezetője, az SBS-Eger Eszterházy SZSE vendégeként. Az összecsapás január 29-én, szerdán 18 órakor kezdődik az egri dr. Kemény Ferenc Sportcsarnokban.


A mérkőzés jegyzőkönyve:

Mezőkövesdi KC - B.Braun Gyöngyös 23-25 (15-8)
Mezőkövesd, 80 néző, vezette: Bacs, Bán
MKC: Kovács J., Kiss, Sipos (kapusok), Molnár 2, Bán N. 2, Dobó 3, Radnic 4, Cuzic 2, Trivkovic, Grünfelder 2, Kurbely 2, Dukic 1, Benis 3 (1), Bakos Á. 2 (1), Kovács P., Nyitrai J. Vezetőedző: Skaliczki László
Gyöngyös: Hudák, Holló B., Tamási (kapusok), Bakos D. 1, Sándor Á. 1, Frey 5 (2), Iváncsik Á. 4 (1), Szöllősi 3, Hajdu G. 3, Debreczeni 3, Koller 4, Mekaru 1, Bodnár. Vezetőedző: Gulyás István
Hetesek: 2/2 ill. 4/3
Kiállítás: 2 ill. 0 perc

Kapcsolódó hírek