Ugrás a tartalomhoz

Egyedülálló horgászverseny

Mezőkövesd hírei

Országos horgászversenyt rendeztek látás és mozgássérültek számára a mezőkövesdi Hoór-völgye Víztározónál április 17-én. Az országban és az Európai Unió területén is egyedülálló verseny valósult meg városunkban a mezőkövesdi Hoórvölgye Horgász Egyesület és a Szemtől szemben csapatának szervezésében. Az egész napos, nagyszabású eseményre az ország minden pontjáról érkeztek csapatok. A versenyen ifjúsági és felnőtt kategóriában összesen 54 csapat indult. A két fős horgászcsapatok vetélkedése reggel 9 órakor vette kezdetét és 4 órán keresztül zajlott.

A viadal ideje alatt, valamint a befejezése után a Civil Szövetség kulturális programjai színesítették a nagyszabású rendezvényt. A résztvevők megcsappant energiakészletüket babgulyással, valamint halászlével tölthették fel a szervezőknek köszönhetően. Az ünnepélyes eredményhirdetésen a legjobb pecások mellett különdíjak átadására is sor került. 



Különdíjak

Legfiatalabb induló: Csonka Eszter (9 év) 
Legidősebb versenyző: Tóth István (79 év) 

A legkisebb hal: Sugta András (ifjúsági kategória) 
A legkisebb hal: Csonka János(felnőtt kategória) 

A legnagyobb hal: Orosz Kristóf (ifjúsági kategória) 
A legnagyobb hal: Barzsó Pál (felnőtt kategória) 

Horgászverseny végeredménye:

Ifjúsági kategória

1. Orosz Kristóf 
2.  Sugta András
3. Jacsó István, Bukta Bence és Kedves Balázs

Felnőtt kategória

1. Barzsó Pál
2. Tóth István 
3. Bernáth József


A díjazottakon túl minden induló kapott ajándékot a rendezvény támogatóinak köszönhetően, így senki sem tért haza üres kézzel a jó hangulatú eseményről. 
A díjakat, elismeréseket, dr. Fekete Zoltán polgármester, Kertész Gyula, a mezőkövesdi Hoórvölgye Horgász Egyesület elnöke, valamint a támogatók képviselői adták át a résztvevőknek. A tervek szerint egy év múlva ismét megrendezik a horgászversenyt, amelyre a szervezők reményei szerint az országhatárain túlról is érkeznek majd horgászok.

Kapcsolódó hírek