Ugrás a tartalomhoz

VÉSZ, ha baj van (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Az elmúlt év márciusában kialakult rendkívüli hóhelyzet, valamint a júniusban bekövetkezett árvíz egy korábbiaktól hatékonyabb rendszer kidolgozását tették szükségessé a lakosság gyors tájékoztatása érdekében.

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, a Rádiós Segélyhívó és Kommunikációs Országos Egyesülettel, valamint a Microsoft Magyarország Kft.-vel közösen egy olyan mobileszközökre telepíthető alkalmazást dolgozott ki, amely folyamatos tájékoztatást nyújt vészhelyzetek esetén.


Letölthető okostelefonra

A VÉSZ elnevezésű szolgáltatás segítségével az okostelefonnal rendelkezők azonnal tájékozódhatnak a lakóhelyük, illetve az úti céljuk által érintett területek aktuális helyzetéről és a kiadott riasztási jelzésekről.
A felhasználó beállíthatja, hogy Magyarország mely területéről kér azonnali értesítést, akár megyére, hazánk nagyobb tavaira, vagy az egész országra vonatkozóan. A VÉSZ alkalmazás a mobil eszköz GPS rendszerének köszönhetően az aktuális helyzetünkhöz igazodva küldi az értesítést. A szolgáltatás háromfokozatú, így a felhasználó tetszés szerint kiválaszthatja, hogy a riasztásokról, a figyelmeztetésekről, vagy minden tájékoztatásról szeretne értesítést kapni.
Az alkalmazás az Android és iOS mellett a Windows Phone operációs rendszereken érhető el és ingyenesen letölthető. Az alkalmazásról további információkat a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság honlapján, a katasztrofavedelem.hu oldalon találhatnak.

Kapcsolódó hírek