Ugrás a tartalomhoz

Vereség Újpesten

Mezőkövesd hírei

Újpest FC II. - Mezőkövesd Zsóry 2-1 (0-0)

Egy gólos vereséget szenvedett városunk felnőtt labdarúgócsapata. A Ness Hungary NB II. Keleti csoportjának 23. fordulójában a 10. helyen álló fővárosi gárdához látogattak Sivákék április 27-én.

A találkozó kövesdi lehetőséggel indult. Egy formás akció végén Husanik remek ütemben lépett ki a védők között, azonban a lövés pillanatában gyanús körülmények között a földre huppant az 5. percben. A játékvezető tovább engedte a játékot, az ellentámadásból pedig már a hazaiak veszélyeztettek. Az első 20 perc kiegyenlített játékot hozott, ezt követően Szlezák Zoltán csapata fölénybe került. Bognárék több ígéretes lehetőséget is kidolgoztak, de gólt szerezniük nem sikerült a félidő végéig.
Fordulás után alig öt perc alatt jelentős hátrányba került csapatunk, miután Szabó Bence révén kétszer is betaláltak a hazaiak. A fiatal újpesti csatár a 46. és az 50. percben is mattolta a kövesdi védelmet. A bekapott gólok után Vámosiék átvették a játék irányítását, de a mezőfölény hosszú időn keresztül meddőnek bizonyult. Labdarúgóink sok technikai hibát követtek el, emellett a fegyelmezetten játszó Popovicsék magabiztosan állták útját a kövesdi próbálkozásoknak. A találkozó hajrájában több alkalommal is faraghattak volna a hátrányból Bogdányék, viszont a szépítésre egészen az utolsó pillanatokig kellett várni. A találkozó 90. percében Sivák jól helyezett szabadrúgását Horváth nagy bravúrral hárította, azonban a kipattanó után Szabó V. közeli lövésénél már a kapus is tehetetlennek bizonyult.

Huszák Géza: Nem szeretek a játékvezetéssel foglalkozni, de a mérkőzés egy meg nem adott büntetővel indult a számunkra. Úgy érzem, ettől függetlenül az első 20 percben mi irányítottuk a játékot, ezt követően viszont jött egy 15-20 perces periódus, amikor a hazaiak helyzeteket dolgoztak ki és Szántai védéseire is szükségünk volt. A második félidő elején gyorsan kaptunk két gólt és ezután már nagyon nehéz volt a dolgunk. A hátrány ellenére mi irányítottuk a mérkőzést, melynek meg is lett az eredménye, de a szépítőgól sajnos egy kicsit későn jött.

Labdarúgóink továbbra is a 3. helyen állnak a bajnokságban 46 ponttal. Sivákék hátránya 7 pont az éllovas DVTK-val szemben.

Csapatunk legközelebb a Cegléd gárdáját látja vendégül hazai környezetben. Az összecsapás május 1-jén, vasárnap 17 órakor kezdődik a Városi Sportpályán.

A mérkőzés jegyzőkönyve:

Újpest FC II. - Mezőkövesd Zsóry 2-1 (0-0)
Budapest, Szusza Ferenc Stadion
100 néző
játékvezető: Vad II István, (Butkai Zsolt, Szalai Dániel)

Újpest FC II.: Horváth- Litauszki, Dvorschák, Jhonnes, Szalai, Széki, Wilson (Hullám 72. p.), Popovics, Rasztovits (Zamostny 59. p.), Bognár, Szabó B.(Dencz 77. p.) vezetőedző: Szlezák Zoltán
Mezőkövesd Zsóry: Szántai- Robson, Vámosi, Bagi, Éles, Hegedüs, Lakatos, Sivák, Török (Bogdány 53. p.), Jeremiás (Bene 70. p.), Husanik (Szabó 53. p.) vezetőedző: Huszák Géza

gólok: Szabó B. 2 (46. és 50. p.) illetve Szabó V. (90. p.)

Kapcsolódó hírek