Ugrás a tartalomhoz

Újabb válogatott Kövesden

Mezőkövesd hírei

Vermes Krisztián személyében egy hatszoros magyar válogatott labdarúgó igazolt Mezőkövesdre. Véber György vezetőedző belső védőként vetheti be a 28 esztendős futballistát.

A rutinos labdarúgó a BVSC Budapest akadémiáján kezdte el sportolói pályafutását, ahonnan az Újpest együtteséhez igazolt. A honi élvonalban a 2004-2005-ös bajnokságban debütált. Vermes stabilan és megbízhatóan teljesített a fővárosi gárdánál, így rövid idő alatt alapemberré nőtte ki magát és a jó szereplés jutalmaként 2005-ben decemberében a magyar válogatottban is bemutatkozott Mexikó ellen. Az újpesti védőre felfigyelt a holland első osztályú Sparta Rotterdam és a 2008-2009-es évet a patinás németalföldi csapatnál töltötte, ahol összesen 32 bajnoki és 3 kupamérkőzésen jutott szóhoz. Ezt követően visszatért Újpestre, ahol 2014-ig futballozott. A lila-fehér együttesben összesen 163 alkalommal lépett pályára és összesen 5 gólt szerzett. Vermes Krisztián ősszel hat mérkőzésen kapott lehetőséget a bajnokságban.
A védő a Mexikó ellen 2-0-ra elveszített mérkőzés után még ötször húzhatta magára a címeres mezt a magyar válogatottban. Érdekesség, hogy nemzeti együttesünk Vermessel a soraiban Antigua és Barbuda (2-0), San Marino (8-0), Finnország (2-1), Litvánia (2-0) és Azerbajdzsán (2-0) ellen is győztesen hagyta el a játékteret.
A Mezőkövesd Zsóry FC Kft. és Vermes Krisztián között létrejött megállapodás értelmében, a labdarúgó 2016 nyaráig kötelezte el magát együttesünkhöz.

Kapcsolódó hírek