Ugrás a tartalomhoz

Egy lépésre a céltól (videóval)

Mezőkövesd hírei
Mezőkövesdi KC – Orosházi FKSE 26-23 (15-12)

Második mérkőzését is megnyerte városunk felnőtt kézilabdacsapata az alsóházi rájátszásban. A Budapest Bank Kézilabda Liga utolsó szakaszának 2. fordulójában a Békés megyei együttes látogatott Mezőkövesdre április 30-án. Rosta István tanítványai remekül teljesítettek az alapszakaszban, hiszen Papicsék mindkétszer, ősszel Orosházán 25-24-re, míg tavasszal Mezőkövesden 24-21-re legyőzték Lókodiékat. A rájátszás összecsapását ennek ellenére rossz előjelekkel várták Nyikesék, mivel a mérkőzést megelőző napokban Milicsevics, Rácz és Fekete is sérüléssel bajlódott. 

A találkozó elején villámrajtot vettek a vendégek. Füzesi Ferenc tanítványai lendületes játékkal és fegyelmezett védekezéssel alaposan megzavarták a kövesdieket, ennek eredményeként 4-0-ra vezettek a 6. percben. Rosta István időkérése után magukra találtak kézilabdázóink, akik Fekete vezérletével megkezdték a felzárkózást. A javuló játék ellenére a vendégek egészen a hajráig megtartották a vezetést, többek között a kapuban remekül védő Knezevics jóvoltából. Bécsiék erőfeszítéseit azonban a 27. percben siker koronázta, ugyanis együttesünk 12-12-nél beérte riválisát. Az első játékrész hajrája parádésan alakult. Rosta Miklósék nagyszerűen védekeztek, a kapuban pedig Szabó teljesített bravúrosan, emellett Juhászék támadásban is többször megvillantak, így kézilabdázóink másfél perc alatt három gólos előnyt harcoltak ki és nyugodtabban várhatták a folytatást.


A második játékrész első perceiben ismét a vendégek játszottak jobban. Az MKC első találatára közel 5 percet kellett várni, azonban a Békés megyeiek addigra ledolgozták az első félidő végén összeszedett három gólos hátrányukat. Ráczék ezt követően elkapták a fonalat, a mieink védekezésben és támadásban egyaránt kimagaslóan teljesítettek. A kapuban Szabót váltó Tóth szép védésekkel hatástalanította a vendégek próbálkozásait, míg elöl Ráczék rövid idő alatt ismét 2-3 gólos vezetést harcoltak ki. A játékrész derekán megfogyatkozott az orosháziak létszáma, miután Sutka megkapta harmadik kétperces büntetését az összecsapáson, így számára véget ért a találkozó. A két gárda közötti különbség a mérkőzés végéhez közeledve négy találatnyira nőtt, de az Orosháza egy pillanatra sem adta fel a küzdelmet. Djukicsék minden igyekeztük ellenére nem tudták befogni az MKC-t, többek között az utolsó 10 percben elképesztő bravúrokat bemutató Tóthnak köszönhetően, aki káprázatos teljesítményével nagyban hozzájárult csapatunk győzelméhez. Az összecsapás végén a közönség és a játékosok együtt ünnepelték a rendkívül fontos sikert, amelynek köszönhetően kézilabdázóink nagyon közel kerültek a bennmaradás kivívásához. 
 
Rosta István: A rájátszás előtt azt mondtam, hogy sokat számíthat az elmúlt években megszerzett rutinunk. A bajnokság ezen szakaszában minden mérkőzés döntő jelentőségű, hiszen itt már nem lehet hibázni. Az alsóházi találkozókon nagyon sokat számít, hogy a kiélezett, feszült helyzetekben ki tud higgadtabb maradni és jobban teljesíteni. Úgy érzem, nekünk ma elég volt annyi a győzelemhez, hogy az első félidő utolsó 5-6 percében taktikailag és fizikálisan is ellenfelünk fölé nőttünk és ekkor egy olyan előnyt tudtunk kiharcolni, amit a későbbiekben kisebb ingadozásokkal ugyan, de meg tudtunk tartani. Nagyon örülök, mert rendkívül fontos és értékes győzelmet arattunk. 

Füzesi Ferenc: A Mezőkövesd kiegyensúlyozottabban játszott és a mérkőzésen belül folyamatosan fejlődött a játéka. A hazaiak kevesebb ziccert hibáztak el és ugyan a mi kapusunk is jól védett, de az utolsó 10 percben több alkalommal is kulcsfontosságú helyzetekben hibáztunk, mert nem tudtuk bevenni Tóth Koppány kapuját és ez eldöntötte a két pont sorsát.

Jelentős lépéselőnyben az MKC és a Pécs

Az alsóház másik mérkőzésén a Pécs 33-28-ra múlta felül a Dunaferrt, így az MKC és a Pécs kedvező helyzetből várhatja a hátralévő négy fordulót. Az MKC két kör után 8 pontos, a Pécs 7, míg a kiesőhelyeken álló Orosháza 2, a Dunaferr pedig 1 egységgel áll a tabellán. 

Együttesünk legközelebb Pécsre látogat. Az összecsapás május 8-án, vasárnap 16 órakor kezdődik Baranya megye székhelyén.

 

 
A mérkőzés jegyzőkönyve:

Mezőkövesdi KC – Orosházi FKSE 26-23 (15-12)

Mezőkövesd, 400 néző
Játékvezetők: Horváth, Marton

Mezőkövesdi KC: Szabó P., Tóth K., Holló, (kapusok)- Bécsi (3), Fekete (7/2), Horváth (-), Juhász (6), Lezák(-), Milicsevics (2), Molnár (1), Nyeste(-), Nyikes (2), Papics(-), Papp M.(-), Rosta M.(-), Rácz (5) Edző: Rosta István.

Orosházi FKSE: Knezevics, Herjeczki, Szikora (kapusok)-  Ambrus (1), Balda (2), Országh (1), Djukics (4), Kardos (1), Kovács (1), Kósa(-), Lopez (2), Lókodi (6/3), Mazic (2), Raffai(-), Matus(-), Pánczél(-), Sutka (1). Edző: Füzesi Ferenc.

Kiállítások: 8, ill. 10 perc
Hétméteresek: 2/2, ill. 4/3 
Kizárás: Sutka (Orosháza)
 
 
 

Kapcsolódó hírek