Ugrás a tartalomhoz

Itthon maradt az aranyérem

Mezőkövesd hírei

Aranyérmet szerzett a Mezőkövesd Zsóry felnőtt csapata a Farkas István-emléktornán. A nagypályás felkészülési viadalon együttesünk a Felsőtárkány, a Putnok és a Kisvárda gárdáját megelőzve diadalmaskodott.

A négycsapatos felkészülési viadalon az NB I-es házigazda Mezőkövesd mellett az NB II-es Kisvárda, valamint az egyaránt NB III-as Putnok és Felsőtárkány vett részt február 15-én. Az első találkozón a két harmadosztályú gárda találkozott a Városi Stadion műfüves pályáján. A 2x35 perces összecsapás első félidejében több helyzetet is kidolgoztak a csapatok, azonban egyik csapat sem tudta bevenni a kaput. A mérkőzés egyetlen találata a második játékrész első percében született, miután Montvai talált közelről a hálóba, így a Heves megyei gárda jutott elsőként a döntőbe.


Sima kövesdi siker


A második találkozón labdarúgóink a Kisvárdával csaptak össze. A mérkőzés kiválóan kezdődött csapatunk számára, hiszen Bognár már a 7. percben megszerezte a vezetést. Együttesünk a gól után fölényben futballozott és az első félóra végén Bognár újabb találatával megduplázta az előnyt. A végeredményt Fótyik állította be, aki a második félidő elején vette be Nacsa kapuját.


Gólzápor a bronzmeccsen

A jó iramú, küzdelmes bronzmérkőzésen a nyírségi gárda játszott veszélyesebben és  Popovics találatával korán gólra váltották a fölényüket. Ezt követően a putnokiak fokozatosan átvették az irányítást és Szabó higgadt találatával még a szünet előtt egalizáltak, így a csapatok döntetlen állásnál vonulhattak pihenőre. Az észak-borsodi gárda fordulás után is lendületben maradt és Milosavljevic büntetőből szerzett góljával megfordította az eredményt. A Kisvárda szinte postafordultával válaszolt, amikor is Popovics megpattanó lövése jutott át a gólvonalon. A Putnok együttesét azonban nem zavarta meg a bekapott találat és Borbély, majd Varga révén 10 perc alatt kétgólos előnyt harcoltak ki, így végül megnyerték a fordulatos mérkőzést.


Magabiztos siker


Véber György új felállításban küldte pályára együttesünket a döntőben, de a játék képe ezúttal is kövesdi fölényt mutatott. Labdarúgóink a Kisvárda ellen megrendezett összecsapáshoz hasonlóan korán megszerezték a vezetést, ugyanis Bogdány már az első negyedóra végén megzörgette a Felsőtárkány hálóját. Csapatunk ezután is nagy iramot diktált, de újabb helyzetet nem sikerült kihasználni a szünetig. A második játékrészben is Dobosék akarata érvényesült, ennek ellenére labdarúgóinknak hosszú ideig nem sikerült megnyugtató előnyt kiharcolniuk. A lefújás előtt két perccel viszont egy formás akció végén Menougong duplázta meg a kövesdi előnyt, így együttesünk megnyerte a második mérkőzését is a tornán és 2-0-ás sikerével itthon tartotta a rangos serleget.


Bognár a gólkirály

Az ünnepélyes eredményhirdetésen az érmek és kupák mellett elismerést vehettek át a legjobb teljesítményt nyújtó játékosok. A torna kapusa a felsőtárkányi Illyés Dávid lett, míg a legjobb mezőnyjátékosnak a Kisvárda csapatában futballozó Irhás Ignáczot választották meg a szervezők. A legjobb védőjátékosnak járó díjat a Putnokot erősítő Rubint Richárd vehette át, míg a torna gólkirálya, a mezőkövesdi Bognár István lett két találattal.


A Mezőkövesd Zsóry két mérkőzésének jegyzőkönyvei:

Mezőkövesd Zsóry – Kisvárda Master Good 3-0 (2-0)
Mezőkövesd: Horváth - Hegedűs Cs., Szalai, Gévay (Vermes), Fótyik, Velicky, Takács (Kiss M.), Bognár, Melczer (Balajti), Rajczi, Harsányi. Vezetőedző: Véber György
Várda SE: Nacsa - Bognár Zs., Hegedűs T. (Oláh D.), Mboussi (Kornutjak), Fodor, Miskolczi, Irhás (Molnár), Pavlov, Venczel, Üveges, Nagy (Popovics). Vezetőedző: Révész Attila
Gólok: Bognár 2 (a 7. és 31. percben), Fótyik (a 38. percben)

Mezőkövesd-Zsóry - Fortress Felsőtárkány 2-0 (1-0)
Mezőkövesd: Szántai (Ficsór) - Búrány, Vermes (Menyhért), Szilvási, Gévay, Sigér (Melczer), Kiss (Olasz), Farkas, Dobos, Menougong, Bogdány. Vezetőedző: Véber György
Felsőtárkány: Illyés (Bollók)- Kasza, Kaszás, Elek, Vágó (Busai), Hajdú, Balázs, Katona, Barzsó, Laurinyecz, Montvai. Vezetőedző: Détári Lajos
Gólok: Bogdány a 16., Menougong a 68. percben

Gólkirály: Bognár István (Mezőkövesd, 2 gól)
Legjobb kapus: Illyés Dávid (Felsőtárkány)
Legjobb mezőnyjátékos: Irhás Ignácz (Kisvárda)
Legjobb védő: Rubint Richárd (Putnok)
Legjobb vidéki csapat: Felsőtárkány

1. Mezőkövesd Zsóry
2. Felsőtárkány
3. Putnok
4. Várda SE

Kapcsolódó hírek