Ugrás a tartalomhoz

Az idő vasfoga (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Csurka István - Az idő vasfoga című komédiáját nagy sikerrel mutatták be Mezőkövesden. Az Ivancsics Ilona és Színtársai által megrendezett előadást február 20-án tekinthették meg az érdeklődők.

A Közösségi Ház 3. felnőtt bérletes előadására a korábbiakhoz hasonlóan ezúttal is csordulásig megtelt a mezőkövesdi színházterem. A kétrészes színdarab története már önmagában garanciát jelentett a felhőtlen kikapcsolódásra és szórakozásra. A komédia főszereplője Kenéz Pál, pesti markecoló, azaz zsebtolvaj, aki orvosi diplomát vásárol, és a városi kijózanító állomás vezetője lesz. Kenéz számára a munkahely maga a Kánaán, hiszen az állomáson különösebb gond nélkül rabolhatja ki a bekerült ittas embereket. Mindez egy ideig zavartalanul megy, azonban az álorvost utoléri a szerelem, és ezzel együtt az újjászületés vágya. Kenéz Pál ekkor elhatározza, hogy tisztességes ember lesz. A változás azonban nem megy zökkenőmentesen, pláne úgy, hogy előkerülnek a régi haverok, akik részesedést kérnek a gyümölcsöző vállalkozásból. Kenéz Pál, így kénytelen egyre messzebb jutni, mígnem rádöbben arra, hogy bizony a felettesei semmivel sem jobbak nála.
Csurka István 1960-as években született komédiája ma is aktuális, mint minden időtálló mű. A Pozsgai Zsolt rendezésében színpadra vitt darabban olyan kiváló színművészek léptek közönség elé, mint Ivancsics Ilona, R. Kárpáti Péter, Czvetkó Sándor, vagy Bodrogi Attila.
A Közösségi Ház felnőtt bérletes előadássorozatának következő darabja Wass Albert: A Funtinelli Boszorkány című két felvonásos drámája lesz a Főnix Művészeti Műhely előadásában. A színdarabot március 20-án mutatják be Mezőkövesden.

Kapcsolódó hírek