Ugrás a tartalomhoz

Előny a visszavágóra

Mezőkövesd hírei

Mezőkövesd Zsóry – Diósgyőri VTK 3-1 (1-1)

Kétgólos győzelmet aratott a Mezőkövesd Zsóry felnőtt csapata a Diósgyőr ellen lejátszott Ligakupa mérkőzésen a Városi Stadionban.

A sorozat nyolcaddöntőjének első felvonásán a B csoportban 2. helyet megszerző labdarúgóink az A csoportban első helyen végző DVTK együttesével csaptak össze február 26-án. A találkozót nagy érdeklődés előzte meg, így összesen mintegy 3000 néző várta a két együttes első idei tétmérkőzését.


Nagy iram, jó foci

A csapatok a kezdősípszó után azonnal egymásnak estek. A rendkívül jó iramú mérkőzés elején a Diósgyőr játszott fölényben. Tomiszlav Szivics gárdája a 9. percben veszélyeztetett először, miután Eperjesi hosszú bedobása Gosztonyi elé került, akinek a lövését Hegedűs Csaba blokkolta. A DVTK öt perccel később Husic veszélyesen lecsúszó beadásával jelezte, hogy már az első mérkőzésen szeretne előnyt szerezni a visszavágóra. Ezt követően kiegyenlítettebbé vált a játék, így enyhült a kövesdi kapura nehezedő nyomás. Együttesünk az első negyedóra végén jutott el először Rados kapujáig, de Balajti közeli lövésébe az utolsó pillanatban Alves bele tudott lépni, míg a szögletet követően Rajczi veszélyes csúsztatásáról maradtak le középen a társak, ezért a labda elzúgott keresztbe a kapu előtt. A 18. percben Eperjesi lövésénél Horváthnak kellett közbeavatkoznia, majd nem sokkal később a mérkőzésen először megrezdült a háló. Egy formás kövesdi támadás során Rajczihoz került a labda, aki miután felnézett, a 16-os bal sarkáról tökéletes keresztlabdával „ajándékozta meg” az akcióhoz felzárkózó Hegedűst. A védő nem sokat teketóriázott, állítgatás nélkül, kapásból továbbította a játékszert Rados kapujába a 24. minutumban. A hazai öröm azonban nem tartott sokáig, ugyanis Futács kapott jó labdát a 11-es pont magasságában, majd miután két védő között befordult, higgadtan a kapuba gurított a 26. percben. Az első félóra végén az ex-diósgyőri Takács 25 méteres életerős szabadrúgása kerülte el centikkel a vendégek ketrecét. Tíz minutummal az első félidő vége előtt Balajti elől szedte fel a labdát az önfeláldozóan elvetődő Rados, míg 5 perccel később Hegedűs Cs. beadása után Rajczi tüzelt a kapu mellé.


Fótyik duplája döntött

Fordulás után is nagy iram és nyílt sisakos játék jellemezte a mérkőzést. Tíz perc elteltével Gosztonyi 23 méterről megeresztett lövését Horváth védte magabiztosan. Labdarúgóink góllal válaszoltak a diósgyőri helyzetre, miután Bognár szabadrúgását követően Fótyik mindenkit megelőzve szépen csúsztatott a kapu közepébe, így együttesünk ismét előnyt szerzett az 56. minutumban. A bekapott gól után újult erővel lendültek támadásba a látogatók, akik a nagy fölény ellenére nem tudták feltörni a szervezetten és fegyelmezetten játszó kövesdi védelmet. Ezzel együtt két esetben is közel jártak az egyenlítéshez a vendégek. A csereként pályára lépő Bacsa előbb nagy helyzetben a kapu fölé bólintott a 63. percben, majd a következő minutumban tiszta helyzetbe került, de a félfordulásból leadott lövése jócskán célt tévesztett. A 72. percben egy Bacsa – Barczi összjáték végén utóbbi szánta lövésre magát, azonban a kísérlete mintegy két méterrel elkerülte Horváth ketrecét. Vadászék a folytatásban is fölényben futballoztak, azonban a föllazuló diósgyőri védelem mellett Bognáréknak egyre többször adódott lehetőségük a gólszerzésre. Tíz minutummal a lefújás előtt Fótyik húzódott előre és a 20 méterről megeresztett lövését Rados nagyot nyújtózva tenyerelte ki szögletre. A 82. minutumban Menougung tálalt szépen Hegedűs D. elé, aki 18 méterről csak kevéssel trafált a kapu mellé. Újabb két perc elteltével Menougong szlalomozott végig a jobb oldalon, majd a lövésébe Vadász lépett bele az utolsó pillanatban. A találkozó vége előtt két perccel eldőlt az összecsapás, miután Fótyik kapott remek indítást, majd a 16-oson belül egy higgadt csel után nagyon szép lövéssel állította be a 3-1-es végeredményt.
Együttesünk a sikernek köszönhetően kétgólos előnnyel várhatja, a március 4-én, kedden 17 órakor kezdődő miskolci visszavágót.


Bajnoki rangadó a hétvégén

Véber György tanítványai a Ligakupa találkozó előtt a bajnokságban is bemutatkoznak. Együttesünk az OTP Bank Liga 18. fordulójában a közvetlen rivális Kecskeméti TE-Phoenix Mecano gárdáját látja vendégül Mezőkövesden. A bajnoki rangadó március 1-jén, szombaton 20 órakor kezdődik a Városi Stadionban.


A mérkőzés jegyzőkönyve:

Mezőkövesd Zsóry - Diósgyőri VTK 3-1 (1-1)
Mezőkövesd, 3000 néző. Vezette: Andó-Szabó (Kispál, Bozó).
Mezőkövesd: Horváth – Hegedűs, Szalai, Vermes, Fótyik - Veliczky - Takács (Dobos), Bognár, Melczer, Rajczi (Hegedűs D.), Balajti (Menougong). Vezetőedző: Véber György
DVTK: Radoš – Eperjesi, Vadász, Alves, Husiæ (Gohér) – Nikházi (Bacsa), Kostiæ, Barczi (Egerszegi), Gosztonyi – Batioja, Futács. Vezetőedző: Tomislav Szivics
Gólok: Hegedűs (1-0) a 24., Futács (1-1) a 26., Fótyik (2-1) az 57., Fótyik (3-1) a 87. percben.

Képek: gpfoto.hu

Kapcsolódó hírek