Ugrás a tartalomhoz

Folytatódott a koncertsorozat (videóval)

Mezőkövesd hírei

Három kitűnő művésztanár koncertjével folytatódott a „Régi növendék” hangversenysorozat a Mezőkövesdi Alapfokú Művészetoktatási Intézményben február 25-én.

A Városi Zeneiskola megalapításának 50 éves évfordulója alkalmából életre hívott  koncertsorozat újabb állomásán Nagy Krisztina Margaréta, Kardosné Barta Viktória és Nyikes Nikoletta előadását hallgathatták meg az érdeklődők. A koncert elején Mozerné Horga Stefánia, tagintézmény-vezető köszöntötte a jelenlévőket.
A fellépők közül Nagy Krisztina Margaréta énekszakos művésztanár hangjában gyönyörködhetett a hallgatóság, aki 2000 és 2002 között tanított az intézmény szentistváni kihelyezett tagozatán. A művésztanár Miskolcon diplomázott énekszakon 2002-ben, majd két évvel később kiegészítő diplomát szerzett Szegeden és jelenleg Orosházán dolgozik. Kardosné Barta Viktória a zeneiskola szomolyai úti épületében kezdett el gitározni. Ezután az élet elsodorta a zenei pályáról, ugyanis egészségügyi tanulmányokat folytatott és 15 évig védőnőként dolgozott. Ezt követően megkereste Nyikes Nikolettát és a támogatásával elkezdte a szakirányú tanulmányokat, majd a befejezését követően tanári diplomát szerzett Miskolcon. Az est harmadik főszereplője, Nyikes Nikoletta két évig csellózott, majd ezt követően hangszert váltott és ma már a Mezőkövesdi Alapfokú Művészetoktatási Intézmény gitárszakos művésztanáraként dolgozik. Közép és felsőfokú zenei tanulmányait Miskolcon végezte, majd egy évig a megyeszékhelyen tanított, ezután tért vissza Mezőkövesdre, ahol 2003 óta oktatja a fiatalokat.
A fellépők az egyórás színvonalas koncert keretében gitárjátékot és énekes produkciókat adtak elő. A művészek előadásában komoly, valamint könnyűzenei dallamok egyaránt felcsendültek a hangversenyen.
A jelenlévők a koncert végén Máté Péter egyik örökzöld slágerét hallgathatták meg és énekelhették együtt a művészekkel. Azt, hogy melyik Máté Péter sláger csendült fel, megtudhatják, ha március 1-jén, szombaton megnézik a koncert teljes felvételét a Mezőkövesdi Televízió kulturális közvetítésében.

Kapcsolódó hírek