Szechenyi 2020
Szechenyi 2020
hu en de pl
ma 2023. december 11. (hétfő) 19:29 rpd, rpdina névnapja van
 
Jubilált a Maszk

Fennállásának 15 éves évfordulóját ünnepli idén a Mezőkövesd Amatőr Színjátszó Kör, azaz a MASZK Egyesület. Ennek alkalmából jubileumi ünnepséget rendeztek március 1-jén a Közösségi Házban.


A rendezvény elején Budai Károly, a társulat alapítója mondott köszöntőt, majd pedig Tállai András, a Belügyminisztérium Önkormányzati Államtitkára, térségünk országgyűlési képviselője, az est fővédnöke mondott beszédet, aki kiemelte, hogy a MASZK mindig fontos és kiemelkedő szerepet játszott, játszik a város kulturális életében, és Mezőkövesd is büszke lehet rájuk. Hozzátette, hogy színpadon állni, szerepelni és szórakoztatni a közönséget nem könnyű munka, de az Egyesület tagjai az évek során mindig színvonalas előadásokkal szórakoztatták a kultúrakedvelőket. A bevezető gondolatok után Tállai András egy maszkot, a születésnapot jelképező 15 üveg, különféle bort ajándékozott az egyesületnek, megköszönve munkájukat.
Az ünnepség ezt követően a másfél évtized alatt színpadra vitt darabok felelevenítésével folytatódott. Így például jeleneteket láthatott a közönség a Bob hercegből, a Csongor és Tündéből. Az este során az operettől, a vígjátékon át, egészen a drámáig számos műfaj megjelent a színpadon.
A színtársulat ez alkalommal is kitett magáért, hiszen emlékezetes estét szereztek mindazoknak, akik együtt ünnepeltek az egyesülettel.
Az előadás mellett egy kiállítás keretében mutatták be mindazon előadásnak a plakátját, amelyeket a 15 év alatt színpadra vitt a társulat.


Kapcsolódó képek:Vissza

   A Zsóry gyógy- és
   egészségparkról bővebben:

 

 


Weboldalkészítés