Ugrás a tartalomhoz

Jubilált a Maszk

Mezőkövesd hírei

Fennállásának 15 éves évfordulóját ünnepli idén a Mezőkövesd Amatőr Színjátszó Kör, azaz a MASZK Egyesület. Ennek alkalmából jubileumi ünnepséget rendeztek március 1-jén a Közösségi Házban.

A rendezvény elején Budai Károly, a társulat alapítója mondott köszöntőt, majd pedig Tállai András, a Belügyminisztérium Önkormányzati Államtitkára, térségünk országgyűlési képviselője, az est fővédnöke mondott beszédet, aki kiemelte, hogy a MASZK mindig fontos és kiemelkedő szerepet játszott, játszik a város kulturális életében, és Mezőkövesd is büszke lehet rájuk. Hozzátette, hogy színpadon állni, szerepelni és szórakoztatni a közönséget nem könnyű munka, de az Egyesület tagjai az évek során mindig színvonalas előadásokkal szórakoztatták a kultúrakedvelőket. A bevezető gondolatok után Tállai András egy maszkot, a születésnapot jelképező 15 üveg, különféle bort ajándékozott az egyesületnek, megköszönve munkájukat.
Az ünnepség ezt követően a másfél évtized alatt színpadra vitt darabok felelevenítésével folytatódott. Így például jeleneteket láthatott a közönség a Bob hercegből, a Csongor és Tündéből. Az este során az operettől, a vígjátékon át, egészen a drámáig számos műfaj megjelent a színpadon.
A színtársulat ez alkalommal is kitett magáért, hiszen emlékezetes estét szereztek mindazoknak, akik együtt ünnepeltek az egyesülettel.
Az előadás mellett egy kiállítás keretében mutatták be mindazon előadásnak a plakátját, amelyeket a 15 év alatt színpadra vitt a társulat.

Kapcsolódó hírek