Ugrás a tartalomhoz

A hajrában úszott el a pont (videóval)

Mezőkövesd hírei

Mezőkövesd Zsóry – Újpest FC 0-1 (0-0)

Pont nélkül maradt városunk felnőtt csapata az OTP Bank Liga 20. játéknapján. Együttesünk a szintén alsóházban tanyázó Újpest gárdájától szenvedett vereséget Mezőkövesden.

A találkozó mindkét csapat számára nagyon fontos volt, hiszen labdarúgóink 19 ponttal a 13. helyről, míg a fővárosiak 22 egységgel a 11. pozícióból várhatták az alsóházi rangadót. A mérkőzésnek külön pikantériát adott, hogy csapatunk szakmai stábja mellett több játékos is futballozott korábban a lila-fehéreknél, így nagy küzdelemre és kiélezett összecsapásra lehetett számítani március 16-án. Emellett együttesünk ősszel 6-1-es vereséget szenvedett a Megyeri úton, ami miatt a visszavágás vágya is fűthette Melczeréket.


Újpesti fölény

A látogatók a sípszó után azonnal magukhoz ragadták az irányítást, de hiába játszottak mezőnyfölényben az első lehetőség labdarúgóink előtt adódott, miután Balajti 16 méteres ravasz lövését Dmitrovic szép vetődéssel kitolta a bal alsó sarok elől a 14. percben. Az első veszélyes újpesti akcióra a játékrész felééig kellett várni, amikor is Nagy jobb oldali beadására Kosovic érkezett tökéletes ütemben, azonban a közeli fejesét Horváth szép bravúrral szögletre tenyerelte. A látogatók a folytatásban is lendületesen játszottak, ellenben csapatunk akciói rendre elakadtak a fővárosiak térfelének közepén. Ezzel együtt a 26. minutumban Velicky próbálkozott egy távoli lövéssel, de a rosszul eltalált labdát Dmitrovic könnyedén magához ölelte. Az első félóra vége előtt két perccel Horváth lépett ki szépen a kapuból és az utolsó pillanatban elhalászta a labdát a nagy elánnal érkező Tshibuabua elől. A játékrész záró részében két említésre méltó esemény történt. A 42. percben Harsányi szlalomozott végig a bal szélen, de mielőtt a támadó kapura lőhetett volna, a védők szögletre mentettek. A félidő utolsó pillanataiban Tshibuabua beadásszerű lövését Horváth tenyerelte ki, majd Kosovic huppant a földre a 16-oson belül, viszont a játékvezető nem látott szabálytalanságot.


Vendéggól a hajrában

Fordulás után is a vendégek játszottak mezőnyfölényben, azonban a kövesdi védelem tagjai jól zárták az utat és a területet az újpesti csatárok elől. A második játékrész első veszélyes lehetőségére a 60. percig kellett várni, ekkor Menougong beadása után tisztáztak a védők. Három minutummal később Harsányi vette célba a ketrecet mintegy 17 méterről, de a kísérletét Dmitrovic hatástalanította. Az ellentámadás végén megítélt szabadrúgás után Heris fejese kerülte el kevéssel Horváth ketrecét. A látogatók ezután ismét hosszú ideig nem jutottak el a kövesdi kapuig. Ami elől nem sikerült, az kis híján a saját kapujuk előtt összejött; Vasilijevic félresikerült „felszabadítása” után Dmitrovic a levegőben úszva tornázta ki a labdát a léc alól a 80. percben. Hat minutummal később újra óriási lehetőség adódott csapatunk előtt a gólszerzésre, azonban Bognár közeli lövését Dmitrovic „kispárgázta” a gól vonalról. A kihagyott helyzet, csak úgy mint legutóbb Pápán, ezúttal is megbosszulta magát, ugyanis az újpestiek az összecsapás utolsó előtti percében megszerezték a győztes gólt. Egy formás vendégakció végén Stanisavljevic baloldali beadásánál Balogh senkitől sem zavartatva közelről Horváth kapujába bólintott. A végeredmény: Mezőkövesd Zsóry- Újpest FC 0-1.


Kiélezett alsóház

Együttesünk a Kecskemét ellen elszenvedett hazai vereség után, ismét pont nélkül maradt hazai környezetben, de Véber György tanítványai ettől függetlenül őrzik 13. helyüket a tabellán 19 ponttal. Az alsóház mezőnye rendkívül kiegyensúlyozott, miután a csapatunk előtt álló Puskás Akadémia 21 pontot szerzett, míg a Bognárék mögött helyezkedő MTK Budapest, labdarúgóinkhoz hasonlóan 19 egységet gyűjtött. A 15., már kieső helyen tanyázó, de egy mérkőzéssel kevesebbet játszó Paks 18 pontos, míg a sereghajtó Kaposvár 12 egységgel áll az utolsó helyen.


Újabb rangadó

Labdarúgóink legközelebb ismét egy kiemelten fontos rangadót fognak lejátszani, miután a 12. helyezett Puskás Akadémia látja majd vendégül Szalaiékat. A mérkőzés március 22-én, szombaton 16 órakor kezdődik Székesfehérváron, a Sóstói stadionban.


A mérkőzés jegyzőkönyve:

Mezőkövesd Zsóry – Újpest FC 0-1 (0-0)
Mezőkövesd, 3000 néző, v.: Andó-Szabó
Mezőkövesd: Horváth - Hegedűs Cs., Szalai, Hegedűs D., Fótyik - Velicky, Takács (Kiss, 46.p), Bognár, Melczer (Olasz, 69.p) – Balajti (Menougong, 56.p), Harsányi. Vezetőedző: Véber György
Újpest: Dmitrovic - Kosovic (Proesmans, 91.p), Litauszki, Heris, Nagy - Stanisavljevic, Vasiljevic, Balogh, Tshibuabua (Lázár, 82.p) – Kabát (Zamostny, 72.p), Sankovic. Vezetőedző: Nebojsa Vignjevic
gólszerző: Balogh (88.)

Kapcsolódó hírek