Ugrás a tartalomhoz

Vereség az újoncrangadón (videóval)

Mezőkövesd hírei

Puskás Akadémia FC – Mezőkövesd Zsóry 4-0 (1-0)

Ismét pont nélkül maradt városunk felnőtt csapata a bajnokságban. Labdarúgóink a szintén bennmaradásért harcoló Fejér megyei gárdától szenvedtek vereséget.

Az OTP Bank Liga 21. játéknapján újabb alsóházi rangadó várt Véber György együttesére március 22-én. Csapatunk ősszel hazai pályán remek játékkal 3-1-es győzelmet aratott a dunántúli gárda ellen és a sikerre most is nagy szükségük lett volna Melczeréknek, mivel a két csapatot mindössze két pont választotta el a forduló előtt. A dunántúliak 21 ponttal a 12., míg Bognárék 19 egységgel a 13. pozícióból várhatták a Székesfehérváron megrendezett találkozót.


Rossz helyzetkihasználás

A mérkőzés első negyedórája az ismerkedés jegyében telt, a csapatok láthatóan tartottak egymástól. Az első említésre méltó eseményt Bognár remek visszagurítását követően Harsányi levágódó lövése jelentette a 16. percben. Ezután ismét hosszú ideig csendben csordogált a mérkőzés, majd a 31. percben Gallardo beadását Vermes továbbította mellel Horváth kezébe. Egy minutummal később Bognár tökéletes kiugratásával Harsányi lépett ki a védők között, de a 16-oshoz érve senkitől sem zavartatva a kapu fölé lőtt. Az utolsó öt percben megélénkült a játék és több nagy lehetőséget is dolgoztak a csapatok. Három perccel a szünet előtt Tischler fejelhetett volna kapura, azonban az ötösön belül összeesett és büntetőt reklamált, de a játékvezető nem látott szabálytalanságot. A 44. percben Bognár kitűnő szöglete után Harsányi bólintott közelről a kapus kezébe. A kimaradt kövesdi lehetőségre góllal válaszoltak a vendéglátók, ugyanis az utolsó percben Czvitkovics bal oldali szögletét követően Lencse lőtt a hálóba.


Három hazai gól

Fordulás után a hazaiak játszottak bátrabban és az 52. percben megduplázhatták volna az előnyüket, azonban Tischler remek lövését Búrány a gólvonalról kivágta. Négy perccel később Horváth lépett ki a kapujából és szépen tisztázott Denkovics elől. A hazaiak fölénye a 63. percben érett góllá, amikor is Czvitkovics ugratta ki remekül Tischlert, aki Horváth mellett higgadtan a hálóba gurított. Újabb négy perc elteltével végleg eldőlt a találkozó, miután Lencse tekert szép mozdulattal a kapuba mintegy 14 méterről. Labdarúgóink a folytatásban nem tudtak ritmust váltani, így elsősorban a két 16-os között pattogott a labda. Három minutummal a lefújás előtt egy szép hazai akció végén Vermes húzta vissza utolsó emberként Czvitkovicsot. A játékvezető kiállította a kövesdi védőt és büntetőt ítélt, amit Lencse magabiztosan értékesített. Együttesünk a vereség ellenére továbbra is a 13. helyen áll a tabellán 19 ponttal a szintén 19 pontos MTK, valamint Paks előtt.


Jön a Honvéd

Csapatunk legközelebb a 4. helyen álló Budapest Honvéd együttesét látja vendégül Mezőkövesden. A találkozó március 28-án, pénteken 19 órakort kezdődik a Városi stadionban.
A mérkőzés jegyzőkönyve:

Puskás Akadémia FC - Mezőkövesd-Zsóry FC 4-0 (1-0)
Székesfehérvár, 500 néző, v.: Erdős
Puskás Akadémia: Hajdúch - Vaszicsku, Szekeres, Vaskó (Lorentz, 42.), Tamás - Czvitkovics, Tóth II. B., Denkovic (Tóth I. B., 66.), Gallardo - Lencse, Tischler (Orbán, 87.) Vezetőedző: Benczés Miklós
Mezőkövesd-Zsóry: Horváth T. - Búrány, Vermes, Gévay, Fotyik - Velicky (Balajti, 73.), Hegedűs D., Bognár I. (Melczer, 83.), Kiss M. (Menougong, 61.), Harsányi - Rajczi Vezetőedző: Véber György
gólszerzők: Lencse (45., 67., 87., az utolsót 11-esből), Tischler (63.)
kiállítva: Vermes (86.)

Kapcsolódó hírek