Ugrás a tartalomhoz

Ki mit tud varrni farmerből? (videóval)

Mezőkövesd hírei

Ki mit tud varrni farmerből? címmel hirdetett országos pályázatot a Matyóföldi Foltvarró Klub. A beérkezett, farmerből és patchwork technikával készült darabokból március 22-én nyílt kiállítás a Közösségi Házban.

A Magyar Foltvarró Céh idén ünnepli fennállásának 25 évfordulóját. A mezőkövesdi foltvarrók pedig immár 15 éve alkotják, varrják meg a legkülönbözőbb darabokat. E két jubileum kapcsán országos pályázatot hirdetett a Matyóföldi Foltvarró Klub, amelyre számos, szebbnél szebb alkotás érkezett be. 72 alkotó több mint 140 farmerből készített táskája, ágyterítője és egyéb darabjai látható a kiállításon.
A tárlat elején Bertháné Csirmaz Éva, a házigazda klub elnöke köszöntötte a megjelenteket, illetve mutatta be a Ki mit tud varrni farmerből kiírás, pályázat tartalmát. A civil szervezet vezetőjének gondolatai után Tállai András, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára mondott köszöntőt, méltatta a foltvarró klubot.
A köszöntő gondolatok után Dolányi Anna, a Magyar Foltvarró Céh megalapítója nyitotta meg a kiállítást.
A pályamunkák közül a legjobbakat értékelték és jutalmazták is, erre egy négytagú, független bizottságot kértek fel.
A díjazottak mellett Bertháné Csirmaz Éva egy szál virággal köszönte meg a klubtagoknak az elmúlt másfél évtizedben végzett lelkes munkájukat.
A tárlat megnyitóját az Eszterlánc Gyermek Tánccsoport és a Kujtorgó Tánccsoport táncos produkcióival színesítette. A kiállítást április 5-ig tekinthetik meg az érdeklődők a Közösségi Ház emeleti kiállító termében.

Kapcsolódó hírek