Ugrás a tartalomhoz

Képviselő-testületi ülés (videóval)

Mezőkövesd hírei

Megszűnt Mezőkövesd adósságállománya. Az erről szóló adósságátvállaló levelet március 26-án a képviselő-testületi ülés elején adta át a városnak Tállai András a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára. Emellett szervezetek, intézmények beszámolójáról, díjváltozásokról tárgyalt a grémium szerdán.

A képviselő-testületi ülés egy rendkívüli eseménnyel kezdődött, ugyanis Tállai András, a Belügyminisztérium Önkormányzati államtitkára, térségünk országgyűlési képviselője átadta azt a dokumentumot dr. Fekete Zoltánnak, városunk polgármesterének, amely arról tanúskodik, hogy a kormány átvállalta Mezőkövesd adósságát, így a település adósságállománya megszűnt.
Az ülés másik jelentős témája a Mezőkövesdi Rendőrkapitányság 2013. évi munkájáról szóló beszámoló elfogadása volt, amelyből kiderült, hogy javult a város közbiztonsága, pozitív irányba mozdultak el a bűnügyi mutatók.
A rendőrkapitányság beszámolója mellett a testület elfogadta a Mezőkövesd Város Önkormányzatának 2014. évi közbeszerzési tervét, a Mezőkövesdi Kistérségi Szociális és Gyermekjóléti Szolgálat 2013. évi munkájáról, illetve a helyi gyermekvédelmi feladatok ellátásáról szóló beszámolót is. Emellett megállapították a 2014. évben az önkormányzati intézményekben tervezett állagjavítási, és karbantartási munkákat. A Bayer Róbert Kollégium esetében a kijelölt lakószobák, közös használati helyiségek, folyosók festése, a konyha, valamint a társintézményekben található tálaló, melegítő konyhák tisztasági festése valósul majd meg a nyári szünetben. A Szent László Gimnázium és Közgazdasági Szakközépiskolában és a Bárdos Lajos Tagiskolában is a kijelölt termek és helyiségek festése történik majd meg a karbantartás keretében. A Mező Ferenc Tagiskolában és a Zeneiskolában a tantermek festése mellett a vizesblokkok felújítása is megtörténik, valamint a zeneiskolában az udvart is rendezni fogják. A Szent Imre Tagiskolában, a László Károly úti Tagóvodában pedig tisztasági meszelésre kerül sor azokban a helyiségekben, amelyeket az intézmény kijelölt.
A grémium meghallgatta az idei Utazás 2014. kiállításon való szereplésünkről szóló tájékoztatót, valamint jóváhagyta a Város Napja, a Matyó fesztivál programjait.

Kapcsolódó hírek