Ugrás a tartalomhoz

Folytatódott a koncertsorozat (videóval)

Mezőkövesd hírei

Három művésztanár fellépésével folytatódott a „Régi növendékek” koncertsorozat a Mezőkövesdi Alapfokú Művészetoktatási Intézmény hangversenytermében.

A Városi Zeneiskola megalapításának 50 éves évfordulója alkalmából életre hívott hangversenysorozat újabb állomásán Mozerné Horga Stefánia, Ambrusz Angelika, Mozer Attila lépett a színpadra március 21-én.

A koncert bevezetéseként Mozerné Horga Stefánia, a Művészetoktatási Intézmény vezetője köszöntötte a jelenlévőket. Elsőként Ambrusz Angelika művésztanár mutatkozott be, aki már óvodás korától zenei képzésben részesült Nyíregyházán. Az általános iskola befejezését követően tanulmányait előbb a Nyíregyházi Művészeti Szakközépiskolában, majd a Nyíregyházi Főiskolán folytatta. Városunk nem volt ismeretlen a számára, ugyanis két évvel ezelőtt Chopin estet tartott Mezőkövesden. Ambrusz Angelika az első évét tölti az intézményben.

Mozerné Horga Stefánia tanulmányait Nagyváradon kezdte, ahol 1980-tól tíz éven keresztül a városi Bazilika szólistájaként tevékenykedett. Ezt követően a Szegedi kórus tagja és két évig a Szegedi Dóm szólistája volt. Mozerné Horga Stefánia 1993-tól dolgozik Mezőkövesden. Öt évvel később magánének tanári diplomát szerzett Miskolcon, majd 2005-ben kinevezték a mezőkövesdi oktatási intézmény vezetőjének.
Mozer Attila több hangszert is kipróbált, ugyanis a hegedű és zongora után harsonán  kezdett el tanulni. Az alapok elsajátítása után a Miskolci Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskolában, majd a megyeszékhely egyetemének zeneművészeti karán folytatta tanulmányait, ahol 2009-ban diplomázott. Három évvel később az Egyházmegyei Főiskolát, míg 2013-ban a mesterkurzust végezte el.


Ismert zeneszerzők művei

Az est folyamán ének, harsona és zongoraművek csendültek fel. Az előadók többek között Chopin, Kodály, Borodin és Schubert munkásságának egy-egy kis szeletét mutatták be a zeneszerető közönségnek. A hangverseny keretében fellépőket Tóth Sándor művésztanár kísérte zongorán, aki Ambrusz Angelikához hasonlóan ősz óta dolgozik az oktatási intézményben.

Az intézmény 50 éves jubileumának alkalmából legközelebb április 11-én, pénteken 18 órakor rendeznek koncertet a zeneiskola hangversenytermében. Az eseményen Bokor Ildikó és Molnár Mónika, mellett Drotár Gabriella és Dr. Heéger Lászlóné fog fellépni.

Kapcsolódó hírek