Ugrás a tartalomhoz

Megtört a jég (videóval)

Mezőkövesd hírei

Mezőkövesd Zsóry – Budapest Honvéd 1-0 (1-0)

Nagyon fontos győzelmet aratott városunk felnőtt labdarúgócsapata az OTP Bank Ligában. Labdarúgóink négy nyeretlen mérkőzés után a nagy múltú fővárosi gárdát fektették két vállra hazai környezetben.

A bajnokság 22. fordulójában a tavasszal remek formában futballozó, 4. helyezett Honvéd együttesét látták vendégül a 19 ponttal 13. helyen álló Bognárék március 28-án. Az összecsapás esélyese a fővárosi gárda volt, ugyanakkor bizakodásra adhatott okot, hogy együttesünk ősszel 2-0-ra legyőzte Marco Rossi tanítványait a Bozsik stadionban.


Előny a félidő közepén

A találkozó elején a látogatók játszottak aktívabban és a 16. percben Bonazzoli kapáslövése után Horváthnak kellett résen lennie, aki magabiztosan hárította az olasz válogatott csatár kísérletét. A játékrész felénél ismét a vendégek alakítottak ki helyzetet, miután Holender átadását követően Job célozta meg a kövesdi ketrecet, Horváth azonban ezúttal is kiválóan helyezkedett. Együttesünk az első ziccerét gólra váltotta a 27. percben. Bognár villámgyorsan elvégzett szabadrúgása után Menougong lépett ki a leshatárról és rövid labdavezetést követően a kapujából kifutó Kemenes mellett a jobb alsó sarokba gurított. Három minutummal később Holender 16 méterről elvégzett szabadrúgását öklözte ki szép mozdulattal Horváth. A félidő vége előtt két perccel megduplázhatták volna előnyüket labdarúgóink, azonban Bognár az ötös sarkáról a kapu fölé lőtt.


Kiállítás és kapufák

Nagy iramban kezdődött a második játékrész és az első veszélyes helyzetre mindössze négy percet kellett várni. Egy szép kövesdi akció végén Menougong fejelte tovább a labdát Harsányi elé, akinek a kísérletét Kemenes hatástalanította. Két perccel később Hidi 35 méteres szabadrúgása után Horváth kezében kötött ki a labda. Ezt követően a látogatók játszottak mezőnyfölényben, de a rendkívül fegyelmezetten védekező Fótyikék nem engedték a kapu közelébe a piros-feketéket, akiknek csak távoli lövésekre futotta az erejükből. A 65. percben Harsányi dönthette volna el a találkozót, ugyanis egy remek kiugratás után nagy helyzetbe került, viszont a lövését megfogta Kemenes. Húsz perccel a mérkőzés vége előtt megfogyatkoztak a vendégek, miután Alcibiade megkapta a második sárgalapját, így a kiállítás sorsára jutott. A létszámhátrány ellenére nem adta fel a Honvéd és a csereként beállt Lupoli révén a kapufát is eltalálták a 76. percben. Ezt követően is nyílt sisakos játék zajlott a pályán és 10 perccel a vége előtt Bognár, majd a 85. minutumban Fótyik lövését követően is óriási bravúrral védett a látogatók hálóőre. Újabb két perc elteltével Bonazzoli lefejelt labdáját Lupoli emelte a felső lécre, így együttesünk nagy küzdelemben rendkívül értékes győzelmet aratott. Véber György gárdája első bajnoki sikerét aratta a tavaszi szezonban, ennek köszönhetően labdarúgóink megerősítették a 13. helyüket a tabellán, miután az MTK, a Paks és a Kaposvár sem tudott győzni ebben a fordulóban. Csapatunk 22 ponttal áll a 13. helyen, míg a Paks 20, az MTK 19, a sereghajtó Kaposvár pedig 13 pontot szerzett.


Szurkolóbusz Kaposvárra

Együttesünk legközelebb a Kaposvári Rákóczi gárdájához látogat. A kiemelten fontos bajnoki találkozót április 7-én, hétfőn 20.45-kor rendezik meg a Somogy megyei városban. A Mezőkövesd  Zsóry FC ingyenes szurkolóbuszt indít az összecsapásra.


A mérkőzés jegyzőkönyve:
Mezőkövesd Zsóry – Budapest Honvéd 1-0 (1-0)
Mezőkövesd, 2500 néző, v.: Solymosi
Mezőkövesd: Horváth – Takács, Szalai, Gévay, Fótyik - Velicky, Hegedűs D. (Dobos 72.), Kiss, Bognár (Farkas 91.), Harsányi – Menougong (Melczer 68.). Vezetőedző: Véber György
Honvéd: Kemenes – Holender (Lupoli 62.), Bonazzoli, Vécsei, Zivanovic (Daud, 53.) - Baráth, Job (Lovric, 72.), Hidi, Alcibiade - Ikenne-King, Ignjatovic. Edző: Marco Rossi
gólszerző: Menougong (27.)
kiállítva: Alcibiade (68.)

Kapcsolódó hírek