Ugrás a tartalomhoz

Nem tértek haza üres kézzel

Mezőkövesd hírei

Váci KSE – Mezőkövesdi KC 24–24 (13–10)

Értékes döntetlent ért el városunk felnőtt csapata a bajnokság hétvégi játéknapján. Együttesünk a pontszerzésnek köszönhetően tovább erősítette pozícióját az alsóház élmezőnyében.

Az NB I-es kézilabda bajnokság alsóházi rájátszásának 2. fordulójában a 10. helyen álló dunaparti gárdához látogattak Benisék március 28-án. Csapatunk ősszel nyolcgólos vereséget szenvedett Vácon, viszont Dobóék alig két hónappal ezelőtt visszavágtak, miután együttesünk 22-18-as győzelmet aratott Mezőkövesden. A rájátszás küzdelmeinek első akadályát mindkét gárda sikeresen vette, így két jó formában lévő csapat találkozott Vácon.
Az összecsapás elején a hazaiak játszottak lendületesebben és pontosabban, melynek eredményeként a 8. percben 4-2-es hazai vezetést mutatott az eredményjelző. A játék képe a folytatásban sem változott, ugyanis a vendéglátók elsősorban a jó védekezésnek köszönhetően növelték az előnyüket. Lendvayék a feszült hangulatú, küzdelmes találkozó 17. percében már 9-5-re vezettek, viszont Csuzicsék ezután magukra találtak és egy 4-1-es sorozattal mindössze egy gólosra faragták a hátrányukat a játékrész hajrája előtt. Rosta István csapatának játéka összeállt a záró percekben, így a Vác háromgólos előnnyel vonulhatott pihenőre.


Kiváló folytatás

A szünet egyértelműen együttesünknek tett jót, ugyanis fordulás után 10 perc alatt mindössze egy hazai találat született, miközben Benisék öt gólt rámoltak be a hazai kapuba. A kiváló sorozat után kézilabdázóink 15-14-re átvették a vezetést, sőt 15 perccel a mérkőzés vége előtt már 20-17-es vezetésnek örülhettek a lelkes kövesdi drukkerek. Ezt követően erősen hullámzott a játék, ami az eredményben is visszatükröződött. Előbb a hazaiak vágtak ki egy 4-0-s periódust, melyre az MKC egy 3-1-es szakasszal válaszolt, így Szepesiék négy minutummal a lefújás előtt 23-22-re vezettek. A hullámvasút ezután tovább folytatódott, ugyanis az utolsó percet már 24-23-as hazai előnynél kezdték meg a csapatok.  Együttesünk tarsolyában még maradt egy gól, viszont a váciak már nem tudtak betalálni, így összességében igazságos pontosztozkodással zárult az összecsapás. Benisék a döntetlennel őrzik 9. helyüket az alsóházban 14 ponttal. Az Orosháza 16 ponttal vezeti a hatost az MKC, valamint a csapatunkhoz hasonlóan 14 egységgel álló Cegléd előtt. Két forduló után a PLER 9 ponttal, míg a Győr 6 egységgel egyaránt kieső helyen tanyázik.


Látogatás a Viharsarokba

Skaliczki László együttese legközelebb másfél hetes szünetet követően Orosházára látogat. Az összecsapás április 9-én, szerdán 18 órakor kezdődik a Békés megyei városban. A két csapat három nappal később Mezőkövesden is találkozik egymással. A bajnoki összecsapáson április 12-én, szombaton 18 órakor indul majd útjára a labda.


A mérkőzés jegyzőkönyve:

Váci KSE – Mezőkövesdi KC 24–24 (13–10)
Vác, 200 néző. V: Horváth P., Marton
VÁC: Vitáris – Gábori 4 (1), LAURENCZ 6 (1), LENDVAY 3, Kocsi, Pál 3, György 1. Csere: Kreisz (kapus), Bajorhegyi, Nikolicza 3, Tyiskov 1, Császár F., SZÉKELY 3. Edző: Rosta István
MKC: Kovács J. – Bakos Á., BENIS 9 (4), Trivkovics, Dobó 1, RADNICS 4, Szepesi 1. Csere: Kiss O. (kapus), Csuzics 5 (1), Dukics 2, Molnár F., Grünfelder 1, Pavlovics 1, Kovács P. Tóth B. Edző: Skaliczki László

Kiállítások: 10, ill. 14 perc
Hétméteresek: 4/2, ill. 5/5

Kapcsolódó hírek